Elmélkedések

"Amikor megteremteni vágysz valamit az életedben, szükség van jól formált célokra, melyek összhangban vannak lelked legmélyebb rezdüléseivel. Szükség van az esetleges buktatók feltárására is, melyek leggyakrabban nem kívül, hanem belül, önmagadban keresendők."
"Az átkeretezés szemléletváltás. Az önismeret pedig bölcsesség. Bölcsen szemlélni az életet, s benne önmagamat, a boldogság kezdete."
"A szó a tökéletes smink a valóságon, a nyelv a legfontosabb kozmetikai eszköz, amivel bármit át lehet festeni igazsággá."
Bödőcs Tibor
"Amikor felismered a nehéz helyzetek, problémák mögött megbúvó lelki szintű akadályokat és tudatosan gyomlálod ki lelked mélyéről azokat, a vágyak egyszerre valósággá válnak."
"A boldogság természete olyan, hogy minél jobban hajszolod, annál messzebbre kerül. Itt az ideje, hogy megállj és befelé tekints, mert minden tapasztalat benned történik, nem rajtad kívül." Shadguru
"Bármilyen veszteségtől való félelem csak megidézi magát a veszteséget. Bármilyen veszteségtől való félelem gyakran minden valós alap nélkül létezik bennünk. Önmagunk erejébe és az Univerzumba vetett hitünk képes csak kigyógyítani minket a kishitűségünkből és bizonytalanságunkból."
A nő nem bólogató majomra, és nem is egy vérengző fenevadra vágyik, hanem arra, hogy vele s mellette sétáljon a tigris. A.J.Christian
"A boldogság természete olyan, hogy minél jobban hajszolod, annál messzebbre kerül. Itt az ideje, hogy megállj és befelé tekints, mert minden tapasztalat benned történik, nem rajtad kívül." Sadhguru
"A világról alkotott képed a családi minták, a neveltetés és a tapasztalataid bonyolult szőtteséből formálódott. Ha képes vagy magad mögött hagyni és átkeretezni ezeket, az élet egy egészen más arcát mutatja neked."
"Mindig minden szituáció minden érintett személyt szolgál. Egyetlen olyan helyzetet sem találhatunk, egyetlen olyan pillanatot sem, amely ne szolgálná közvetlenül és azonnal a lélek gyógyulását és teljessé válását. Minden lélek illúzióját szándékai teremtik meg." Gary Zukav