Elmélkedések

"A dolgokat egyedül belülről lehet átélni. Azonosulni kell velük, hogy minden lehetőségükkel, veszélyükkel magunk mögött hagyhassuk őket. Aki áthaladt az alvilágon, az megszabadult a pokoltól." Szepes Mária

A Húsvét a keresztény hagyományban elsősorban a feltámadás ünnepe. A fizikai test feltámadását Lázár története hozta el nekünk. Jézus feltámadása pedig szellemi öröklétünk szimbóluma.

"A siker belülről fakad: amikor bennünk rend van, kint is helyükre kerülnek a dolgok. A siker feltétele pedig a szemlélet, hozzáállás, kitartás, rugalmasság, felelősségvállalás és a folyamatos fejlődés képessége."
"Amikor megteremteni vágysz valamit az életedben, szükség van jól formált célokra, melyek összhangban vannak lelked legmélyebb rezdüléseivel. Szükség van az esetleges buktatók feltárására is, melyek leggyakrabban nem kívül, hanem belül, önmagadban keresendők."
"Az átkeretezés szemléletváltás. Az önismeret pedig bölcsesség. Bölcsen szemlélni az életet, s benne önmagamat, a boldogság kezdete."
"A szó a tökéletes smink a valóságon, a nyelv a legfontosabb kozmetikai eszköz, amivel bármit át lehet festeni igazsággá."
Bödőcs Tibor
"Amikor felismered a nehéz helyzetek, problémák mögött megbúvó lelki szintű akadályokat és tudatosan gyomlálod ki lelked mélyéről azokat, a vágyak egyszerre valósággá válnak."
"A boldogság természete olyan, hogy minél jobban hajszolod, annál messzebbre kerül. Itt az ideje, hogy megállj és befelé tekints, mert minden tapasztalat benned történik, nem rajtad kívül." Shadguru
"Bármilyen veszteségtől való félelem csak megidézi magát a veszteséget. Bármilyen veszteségtől való félelem gyakran minden valós alap nélkül létezik bennünk. Önmagunk erejébe és az Univerzumba vetett hitünk képes csak kigyógyítani minket a kishitűségünkből és bizonytalanságunkból."
A nő nem bólogató majomra, és nem is egy vérengző fenevadra vágyik, hanem arra, hogy vele s mellette sétáljon a tigris. A.J.Christian