Heti üzenet 03.08.-03.14.

2021.03.06

"Az élet folyamatos újjászületés. Legtöbbünk számára az az igazi tragédia, hogy meghalunk, mielőtt igazán megszülettünk volna." Erich Fromm

Hetünk témája a megújulás, a belső újjászületés. Igazi tavaszi feladat, összhangban a természet ritmusával.

Ha az elmúlt hetekben, hónapokban beiktattuk életünkbe az önismereti munkát, akkor mostanra számos korlátozó hiedelemtől és lelki "salakanyagtól" sikerült megszabadulnunk. Ha most kezdjük el élethosszig tartó önmunkánkat, akkor sincs ok az aggodalomra, hisz minden időben történik.

Ebben a folyamatban most érdemes egy kicsit alaposabban körülnézni életünkben: mi az az élethelyzet, amiben még mindig a ragaszkodásunk győz? Ahol még túlzottan is kapaszkodunk valamibe, valakibe, akár egy meggyőződésbe....? Hol vagyunk olyanok, mint a bulldog, aki nem engedi áldozatát, ez által ő maga is fogollyá válik egy helyzetben? Megkeresni azokat a "gondolatvírusainkat", melyek akadályoznak, gátolnak a továbblépésben. Ismét megjelenik az elengedés, mint örökzöld téma.... erről egy kis emlékeztető itt olvasható: Elengedés  

A folyamatban képesek leszünk rálátni saját félelmeinkre, melyek most családi témákat feszegetnek. Leginkább az anya-gyerek kapcsolat sérüléseit hozhatják felszínre. Az anya-gyerek kapcsolat minden más kapcsolat ősmintája bennünk. Itt tanuljuk meg a bizalmat, hogy mennyire vagyunk szerethetőek, értékesek, és ehhez kapcsolódnak az első benyomásaink a világról. Itt dől el, hogy a világ számunkra egy biztonságos, avagy egy veszélyes hely. Ezek a témák kerülnek most "terítékre", és várnak letisztázásra. 

S most lehetőséget kapunk arra, hogy megszabaduljunk azoktól az álarcainktól, melyeket védekezésképp öltöttünk magunkra. Hisz ebben az átalakulásban olyan belső erőforrásokat vagyunk képesek magunkban mozgósítani, ahol már ezekre a maszkokra nincs szükség.

Maszk nélkül végre már nem félünk megnyílni, kimondani, megmondani.... s az életet választani a félelmek mocsarában történő vegetáció helyett.

Most úgy érzem, a lapok fizikai szintű jelentéseiről is szót kell ejtsek. Ha van gyermeked, figyelj most rá jobban. Anyaként segítsd az útját, enyhítsd a félelmeit. Légy most egy biztos pont számára. Szüksége van Rád. Apaként pedig erősítsd az önbizalmát, önmagába vetett hitét.

Ha szeretnél útmutatást, elindulni a fejlődés útján, feloldani az elakadásaidat, várlak szeretettel! 

Csodás hetet kívánok Nektek! Györgyi

Szeretnék időpontot egyeztetni

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.