Újhold az Oroszlán jegyében

2021.08.08

"Amibe görcsösen belekapaszkodunk, azt elveszítjük, s csak az a miénk, amit oda tudunk adni." Szepes Mária

A mai Oroszlán Újhold tüzes energiája több szinten is megmutatkozik. A mai nap (08.08.) a nyolcas szám energiáját adja nekünk. A 8-as egy tüzes energia, archetípusa a harcos, bolygója a Mars. Megjelenik benne az akarás, a tűzzel-vassal végig viszem azt, amit elérni AKAROK..., nem vágyom, hanem akarom. És ebben a nagyon erőteljes akarásban, valljuk be, az eszközök sem számítanak. Mint ahogy a mondás is tartja: "A cél szentesíti az eszközt."

Ebből az intenzív energiából indulunk, de ha megnézzük a mai nap energiáját, akkor az a 3-as lesz: 2+0+2+1+8+8=21=3

Így már kicsit más színezetet ad nekünk ez a harcos, tüzes, erősen siker orientált és önérvényesítő energia. Bár ez az energia is aktív, kiáradó, és teremtő, de lényegét tekintve egy levegősebb minőséget képvisel. A hármasság jelenik meg benne (test - lélek - szellem), a gondolatiság, s hova tovább a józan paraszti ész racionalitása. A kapcsolatok és a kapcsolódás fontossága, s hogy tudásunkat megosszuk másokkal.

Szóval a cél nem szentesíti az eszközt, s a harc, a küzdelem, bár lehet nemes, nem baj, ha megjelenik benne a józan megfontolás, a nyitottság. Ha lehetőséget adunk magunknak több szempontból is megvizsgálni a dolgokat, helyzeteket. Elengedve a 8-as energia csőlátását, megengedhetjük magunknak a több szempontból történő vizsgálódás nagyszerűségét.

E rövid numerológiai elemzés után lássuk, mint üzen nekünk Lenormand kisasszony, a kártyáin keresztül...?

A mai nap energiája a szív energiája, de ha a magyarázó lapokat is megnézzük, sokkal árnyaltabb képet kapunk. Úgy tűnik, a szeretetet ahányan vagyunk, annyiféleképp értelmezzük, annyi féle elképzelés, hiedelem kapcsolódik hozzá. S ebben a sokszínű káoszban valahogy mégsem találjuk meg a lelki békénket, s nem találjuk az utat önmagunkhoz sem. Sokan a szeretet álarcát öltik magukra, miközben sem önmagukat, s ez által másokat sem képesek szeretni. Gyakran, amit szeretetnek gondolunk, valami más.... valami nagyon más. Épp ezért eljött az ideje annak, hogy a szeretetről szőtt fogalmainkról lesöpörjük a port, és újraírjuk a róla alkotott elképzelésinket.

S ha már ez megtörtént, ideje körültekinteni, s - legalább - szűkebb környezetünkben, felülvizsgálni kapcsolatainkat. Átértékelni bennük mindazt, ami nem működőképes, s letenni azokat a szeretetteljesnek semmiképpen nem mondható, sőt inkább romboló mechanizmusokat, melyeket eleddig - önkéntelenül - működtettünk. Ebben a változásban a félelmeink adják a megoldandó feladatot. Ezek a félelmek a gátjai a belső fejlődésünket.

S hogy mitől is félünk leginkább? A veszteségtől. De vajon milyen veszteség érhet bennünket akkor, ha a szeretetet éljük, s szeretetben létezünk? Leginkább semmilyen. A másik elvesztése, a kapcsolat elvesztése, a védőpajzsaink elvesztése... ezek valójában az egó félelmei bennünk.

Hisz ha szeretetben létezel, nem tudsz veszíteni...!

Transzformáló csodákat kívánok Nektek szeretettel, Györgyi