Újhold.... avagy megengedés, befogadás, öröm!

2021.02.10

"Énekelj hangosan! Nevettesd meg magad, vagy táncolj........! Ajándékozd meg magad azzal, ami örömet szerez neked! Megérdemled!" Demi Lovato

A januári Újhold óta eltelt egy hónapos időszakban a "megúszásra" játszottunk. No, nem direkt, csak úgy zsigerből... mert úgy érezhettük, hogy ez a jó, sőt legjobb megoldás. A mostani lapokból nyilvánvaló, hogy ez bizony, "nem jött be". ... mert hiába a páncélos akarat, a "majd én megmutatom", az érzések sokkal erősebb energiát képviselnek. Nem lehet csak úgy szőnyeg alá söpöri őket. Nem bizony.

Most kezdünk eszmélni: Lehetséges, hogy az élet ajándékai azért vannak, hogy befogadjuk őket? ... hogy megengedjük magunknak végre az örömöt? Uram bocsá', még az is lehetséges, hogy az megélt öröm erősebbé tehet? ...mert sok van, ami mélyen, elnyomva szunnyad odabent: a "nem érdemlem meg", a "képtelen vagyok rá", s még ezer más olyan korlát, mely nem engedi meg azt, hogy az élet napos oldalán éld az életed.

Érik bennünk a felismerése annak, hogy érdemes elfogadni mindazt, amit élet tálcán kínál, csak a nagy "szenvedéselméletben" nem vesszük észre. Mindazt, ami kiegyensúlyozottságot, harmóniát, örömöt hoz az életünkbe. 

Elengedhetsz most csapda helyzeteket. Lehet ez egy érzelmi zsákutca is, miszerint minden rossz, ami velünk történik, okkal érkezik az életünkbe.... és most vezeklünk, meg elviseljük, meg letudjuk a karmát....no, NEM! Ami az életedbe érkezik, annak legfőbb oka Te magad vagy. S ha épp sok a "xar" körülötted, s bizonyos dolgok nem működnek, akkor józan paraszti ésszel érdemes azon elgondolkodni, hogyan lehetne ezt "megjavítani". Lehet ez egy transzformáció, egy átkeretezés, egy belső átalakulás. Minden, ami arra felé visz, hogy életedben megteremtsd az egyensúlyt.

Fizikai síkon pedig - ha még nem mondtam volna - mindez leginkább a szerelem terében szövődik. Ide értve az elengedés és a felismerés energiáit is, a találkozásokról nem is beszélve... csak engedjük meg magunknak.

Szeretettel ölellek Benneteket: Györgyi