Újhold a Vízöntőben

2022.01.30

"Ha biciklivel indulsz valahová, nem nyomhatod le mindkét pedált egyszerre, mert felborulsz. Haladni csak úgy lehet, ha az egyik pedált nyomod, a másikat elengeded. Nyomás és elengedés együtt: ez a haladás titka." Bruce Lee


Ennek az Újholdnak a témája belső feszültségeink feloldása. Egy olyan megrekedt érzés ez, mely mindössze csak bennünk él, leginkább azért, mert nem látjuk tisztán a helyzetünket.

A múltban sikerült - vagy kénytelenek voltunk - lezárni olyan helyzeteket, kapcsolatokat, melyek már csak nehézséget okoztak életünkben. Ebbe beletartozhattak párkapcsolati, családi, és baráti szálak egyaránt, melyek elvágása cseppet sem volt könnyűnek mondható.

Újraalkottuk magunkban a kapcsolatokról szőtt elképzeléseinket, és tapasztalatokkal gazdagabban és bölcsebben indultunk tovább életünk útján.  

Feszültségünk és vívódásaink oka is ebben keresendő: nehezen emésztjük a keserű tapasztalatokat. Talán nem vesszük észre a mögötte megbúvó értelmet, mely abban igyekszik segíteni bennünket, hogy a tapasztalati bölcsesség kincsestárát kinyithassuk végre.

Bármilyen hihetetlennek tűnik, de hidd el, minden rendben van. Nem történik egyéb, mint hogy az élet elválaszt mindattól, mely időszerűtlen, értéktelen és ez által már nincs szükséged rá.

Talán még nem veszed észre, de aki fontos, akire valóban számíthatsz, az veled marad, és érkeznek majd olyan új kapcsolódási lehetőségek is, melyek valódi kincseket rejtenek számodra.

Lehet, hogy most keresed a megoldást, és az elveszett kapcsolatok kihűlt helyét próbálod melegséggel megtölteni. Ugyanakkor tanulva a múlt történéseiből, vedd észre az újonnan érkezők milyen szándékkal közelítenek feléd.

Megtanulni a különbségtételt a talmi, a "gagyi" és a valódi között, ez most a feladat.

Csak az maradhat, ami/aki tartós és valódi értéket képvisel. Kapcsolatokban, barátságban és úgy általában mindenben.

A szemétben nem kotorászunk, kiöntjük a kukába....

Szeretettel, Györgyi

Ez az elemzés általános, így lehet, hogy rezonál veled, de lehet, hogy nem. Ha konkrét, személyre szóló útmutatást, elemzést szeretnél, keress elérhetőségeim bármelyikén.