Újhold a Bikában

2022.04.30

"Miután az ember túljutott egy nagy megpróbáltatáson, mélyebb megértéssel ismeri fel, hogy semmit sem veszített, csak illúziókat." RobertEarl Burton

A mai Bika Újhold április második Újholdja. Az Újholdak általában a tervezésről és kezdetekről szólnak. A Bika jegye pedig föld energiájával segítenek nekünk a tervezésben és az anyagba öntésben. Abban, hogy amit most eltervezünk, az anyagba gyúródhassék.

A kártyák szerint is ennek az Újholdnak az alap energiája a változás, az új kezdetek köré szövődik. S ennek a változásnak az alap témája, a megvalósítás, a vágyaink letisztázása. Szükség is van erre, mert illúziók és légvárak mentén nem lehet haladni, főleg nem megvalósítani bármit is. Ebben segítségünkre van most az intuíciónk, és az Univerzum üzenetei, melyeket különböző jelekben, inspirációkban próbál továbbítani nekünk. 

Amire érdemes figyelni, hogy a megvalósulás útját állhatja az önreflexió és a megbocsájtás hiánya. S nem csak másoknak, hanem magunknak is. Érdemes most engedni, megengedni magunknak a felismerés erejét, amikor mindazt megláthatjuk, melyet eddig erősen igyekeztünk elrejteni magunk elől. Ezek a vakfoltjaink nem engedték, hogy tisztábban lássunk önmagunkkal és környezetünkkel kapcsolatban. És ez a fajta "vakság", mely a számunkra kellemetlen részeket takarta el, egy belső szorongáshoz vezetett. Mert ami látható volt eddig, az koránt sem indokolta azt az érzést, ami bennünk megjelent. A folyamat lassan bár, de elindult és és halad egészen a hó végi Teliholdig.

Alkalmas most a téridő arra, hogy szűkebb környezetünkben lévőkkel kapcsolatainkat átértékeljük, ha már a vakfoltjaink is "engedik" végre. És lesz, amikor úgy döntünk, hogy ideje egy-egy kapcsolatot, régi barátot elengedni. Természetes ilyenkor a veszteség érzése, de a támogató energiáknak köszönhetően képesek vagyunk ezen túllendülni. És nyitni újabb kapcsolatok és emberek felé. Levesszük az illúziók rózsaszín szemüvegét és a realitásban és tisztán látásban találjuk meg az egyensúlyt és a belső harmóniát.

Tovább lépni tiszta energiákkal és tisztázott helyzetekkel lehetséges csak. Ha van még, mi tisztázni való, legyen az kapcsolat, élethelyzet, hivatalos ügy, azt érdemes most elvégezni. Lehet ez egy olyan helyzet is, melyben úgy érzem, többre vágyom, mint amit kapok, vagy épp ellenkezőleg: többet szeretnék kapni, mint amit energiában beleteszek. Az energiák egyensúlya szükséges most ahhoz, hogy életünkben megjelenjenek az előre vivő megoldások.

Ideje van a tisztulásnak, mely gyakorlati szinten jelenti az auránk, és csakráink megtisztítását is. Ne feledjük, hogy minden lelki nehézség képes csakráinkban elváltozásokat előidézni, melyek később fizikai szintű problémákhoz is vezethetnek.

Energetikai - csakra és aura - tisztításra várok mindenkit szeretettel, Györgyi