MÁJUSI ENERGIÁK

2021.05.01

"És ha egy zsarnokot akartok trónusáról letaszítani, legelébb önmagatokban kell elpusztítanotok azt a trónust.

Mert hogyan uralkodhatna zsarnok azon, aki szabad és büszke, ha szabadságában nincs zsarnokság, és büszkeségében nincs szégyenkezés? És ha egy gondot vetnél el magadtól, a gondot magad választottad, nem pedig reád mérték. És ha egy félelemtől szeretnél szabadulni, a félelem a szívedben lakik, nem annak kezében, akitől félsz." Khalil Gibran

Bölcsülünk, tanulunk... az élet leckéit próbáljuk értelmezni, az összefüggéseket megfejteni. Vagy ha mégsem, akkor elmerülünk belső konfliktusaink mély óceánjában. Itt az idő, hogy felismerjük végre, hogy az, amit a hatalom kérdésköre feszeget, illúzió csupán. A hatalom, mely kifelé nyilvánul meg, elhitetheti veled, hogy hatással van/lehet Rád, az életedre, a körülményeidre. A hatalom erő. S mint ilyen, rendkívüli módon hat. Egy olyan valóság képet vetít eléd, melyben úgy tűnik/tűnhet, lehetőségeid korlátozottak, vagy csak bizonyos feltételek mellett létezhetnek.

A hatalom lehet nyilvánvaló, vagy burkolt. Ez utóbbi alattomosan ölel körbe, észre sem veszed, csak az érzete az, ami megjelenik Benned.

Ezzel van most dolgunk, s felismerni, tudatosítani mindezt. ...mert amint ez megtörténik, többé már nincs hatalma feletted.

Van egy jó hírem: Benned is ott lakozik az erő, és ez által van hatalmad. S Te is, mint mindenki más, használhatod ezt kifelé megnyilvánuló erőként, vagy engedheted, hogy bensődben fejtse ki áldásos hatását. Ez utóbbit hívják önmagunk uralásának. Az életünk tudatossága felé vezető útnak, melyben képesek vagyunk mederbe terelni erőinket, felismerve a felelősségét annak, hogy mindez hatalmunkban áll....

Reményeink és vágyaink erősödése párosulhat most a realitás érzékünk csökkenésével. S ezen a ponton hihetővé válik mindaz, ami eleddig képtelenségnek tűnt.

A régóta elfojtott vágyak most kitörni készülnek a lehetőségek tengerében, de Neked hatalmadban áll mindezt átalakítani és erőt meríteni belőle.

Ez a hónap a tudatosság próbája. Ha ráébredsz Önnön nagyságodra, erődre és hatalmadra, többé már nem hagyod, hogy külső erők játékszere légy. Az egészséges önkép nem engedi, hogy különböző hitrendszereken, vagy erkölcsi dogmákon keresztül történő megítélések leláncoljanak.

Mindez persze felelősség is egyben, hisz ezen a ponton túl már nincs kifelé mutogatás.

A ráhatás eszköze megtalálja poklodat, melyet félelemnek hívnak. Lassan ébresztgeti, majd egyre inkább felnagyítja, megfosztva ezzel józan ítélőképességedtől. Apasztja erődet, és tisztánlátásodat.

Isten az értelemben nyugszik, és a szenvedélyben mozdul.

"És mivel mind egy-egy lélegzet vagytok Isten kebeléből, falevelek vagytok Isten erdejében, néktek is az értelemben kell nyugodnotok és a szenvedélyben mozdulnotok." Khalil Gibran

Ezen a májusi tavaszon most lehetőségünk lesz minderre, ha kibogozzuk félelmeink gubancát, és erővé varázsoljuk.

Szeretettel Györgyi