Júliusi energiák

2024.06.30

Ezt az elemzést Lenormand kisasszony Grand Tableau kirakásával készítem, melyben az összes kártyát felhasználom.

A hónap fő témái: egy belső változás, érési folyamat lezárása. Egy ideje már ebben vagyunk – jó esetben – és most ez a folyamat a végéhez közeledik, hogy egy új kezdetet hozzon most az életünkbe. Ez pedig – akár lelkileg, akár anyagilag vagy üzleti szempontból – nagyon jó kapcsolatokat hozhat. Egymást gazdagító kapcsolódások ezek. Mi magunk is másképp tekintünk a kapcsolatokra, mást jelent számunkra egy kapcsolat, mint régebben. Ugyanakkor hajlamosak vagyunk az elzárkózásra.

Ebben a hónapban még a múlt dolgai foglalkoztatnak, kicsit hajlamosak vagyunk a múltban élni. Bár a férfiak sokkal inkább cselekvő energiákkal rendelkeznek. Egy nehéz időszakot hátrahagyva lassan érlelődik bennük a változás iránya. A nők azonban mélyebbe ásnak, éppen ezért sokkal inkább jellemző lehet a befelé fordulás és az átértékelés. Ennek a folyamatnak a célja az új irányok megfogalmazása. Új célok és megoldások keresése. Vannak, akik úgy érzik, nem találják azt a motiváló célt, ami felé elindulhatnának. Ez nem is csoda, hiszen extrém módon a múlt felé orientálódnak. Amint feldolgozásra kerül a múlt, nagyon szépen kirajzolódik majd egy szebb, sikeresebb jövőkép. 

Bár úgy érezzük, készen állunk a változásra, de akadnak még félelmek a lelkünk mélyén. A pörgős hétköznapok, vagyis a "kifelé élés", vagy a túl sok agyalás felboríthatja belső egyensúlyunkat. Érdemes lenne csokorba szedni azokat a belső erőforrásainkat, melyek szükségesek a valódi elinduláshoz. Amíg a múlt sérelmeit dédelgetjük, sikereinket blokkoljuk. Az érzelmi biztonság, egyensúly megteremtése és az illúzióktól való elszakadás véget vethet az egy helyben toporgásnak. Érdemes most szavakba önteni érzéseinket és elfogadni az amúgy is átmeneti stagnálást.

Ami a múltból viszont mindenképpen fedolgozandó, az a fogadalmak, eskük, melyek valóban bezárják a lehetőségeinket. Lehet ez egy olyan "örökre" szóló eskütétel is, melynek már nincs létjogosultsága az életünkben. Mi halandók, földi életünkre gondolva mondjuk ki ezt a szót, ám az Univerzum végtelenjében ez egészen más jelentéssel bír. Az érzelmi feldolgozás mellett, a valódi elengedésnek ez is a feltétele. Amikor mindezen túl vagyunk, egy pillanatra megállunk és megtorpanunk. Hogyan tovább? Ebben az útkeresésben pedig a kitartás és az önmagunk felé való elköteleződés hozza meg a vágyott eredményt.

Ebben a hónapban a kapcsolódás másfajta módját és minőségét tanulhatjuk. Ezzel együtt jár kapcsolataink dinamikájának átrendeződése és új alapokra helyeződése. Ahol ez nem működik, ott pedig az elengedés is megfontolandó.