Húsvéti merengés.....

2021.04.03

"A legnehezebb magunkat megváltoztatni. Szokásainkról leszokni, s új emberré válni. Ha sikerül, azt mondjuk rá, "újjászülettünk", s ez tényleg így van. Valaki meghal bennünk, s valaki újjászületik. Meghal az ostoba, s megszületik a bölcs. Meghal a rossz, s megszületik a jó. Meghal a boldogtalan, s megszületik a boldog. Minden jó fordulat az életünkben: egy kis halál és egy kis feltámadás." Müller Péter

Amire Jézusként utalunk, az nem pusztán egy ember, aki 2000 évvel ezelőtt élt, hanem egy bizonyos lehetőség, ami minden emberben - Benned is - ott él. Ennek a lehetőségnek fel kell támadnia Benned. Most is ott van, Benned él, és arra vár, hogy szunnyadó álmából felébreszd magadban ezt az erőt, ezt a minőséget. Ha felidézed a történetet, láthatod, hogy nem történt más, mint felszögelted és elvetted az erejét. Az egész nem szól másról, mint arról, hogy az a részed, amit Jézusnak, Shivának, Jahvenak, - nevezd úgy, ahogy akarod - hívnak, annak meg kell engedjed, hogy újra életre kelljen (feltámadjon) Benned. 

Történt egyszer Indiában, hogy egy embert letartóztattak, mert lóhúst kevert a csirkehúsba. Mivel a "kevercse" ékes bizonyítéka volt tettének, így nem volt más választása, mint beismerni. Megkérdezte a bíró: Mennyi lóhúst tett a csirkehúshoz? Fele-fele.- válaszolta. Megbírságolták, majd amikor elengedték, megkérdezte a barátja tőle: Miért mondtad azt, hogy fele-fele? Egy ló, egy csirke... fele-fele. - válaszolta. 

Nos, így vagyunk ezzel mi is manapság, de úgy tűnik ez a sajátosan értelmezett 50% - os élet nem működőképes, ez mostanra világossá vált.

A Föld álma az, hogy a szeretet megtestesülése legyen ez a bolygó. Ehhez az út rajtunk, embereken keresztül vezet. S ezt csak úgy tudjuk megtenni, ha engedjük életre kelni magunkban ezt a teremtő tudati energiát.

Az emberiség történelme során sokan jöttek már közénk, ember bőrbe bújva, akik megmutatták, hogy ez lehetséges.

Ugyanakkor a keresztre feszítés nem más, mint az ego halála, míg a feltámadás az emberben lévő isteni szikra, a krisztusi minőség életre keltése, s a pokolra szállás a kettő közt lévő köztes állapot. Alászállás a Földanya birodalmába, majd onnan tovább folytatva utunkat a lenti dimenziókba, tudatosíthatjuk magunkban a ránk ható negatív erőket is. Amikor megismerjük ezeket az erőket, s felismerjük magunkban, képesek leszünk átalakítani a bennünk életre keltett isteni, szeretet minőség által. Az ősi Indiában úgy hívják ezt, a tantra útja. Mi úgy is nevezzük, a tudatalatti birodalma, hisz mindkét minőség benned él.

Az év 365 napján Húsvét van. Minden nap, amikor kinyitod a szemed, azért kelsz fel, hogy ezt végre megcselekedd.

Áldott Húsvétot kívánok Nektek, Györgyi