Heti üzenet 12.21-12.27.

2020.12.20

"Nem hiszek az Elrendelésben, mert van szívemben akarat,s tán, ha kezem másképp legyintem,a világ másfelé halad." Babits Mihály

Ezen a héten, amikor elérkezik a Karácsony, és nem sokkal előtte, 21.-én a téli napforduló, mi más is lehetne a téma, mint az egyensúly... A téli napfordulótól a sötétség ereje csökken, s a Fény erejének növekedésével lehetőséget kapunk ismét arra, hogy túljutva a próbatételeken erőinket összpontosítsuk. Mire is? Újra és újra önmagunkra, arra a képességünkre, hogy az ólmot arannyá varázsoljuk, a nehézségeket lehetőséggé, a fájdalmakat szeretetté. Ehhez csokorba kell szednünk mindazon képességeinket, melyek rendelkezésünkre állnak: önmagunk szeretetét, s ez által az élet szeretetét. Azt, hogy tudjuk, egyszeri és megismételhetetlen értéket képviselünk ezen a sárgolyón, hozzájárulva ezzel a Föld emelkedéséhez. Ez a belső bizonyosság megláttatja velünk, hogy bár nem vagyunk tökéletesek, de minden erőforrás megvan bennünk.

Lelked mély, tiszta vizű kút, s ha megengeded magadnak, akkor a legértékesebb cseppjeit a legmélyén találod. Merj leereszkedni a kút mélyére, és igaz kincseidet felszínre hozni. A kút mélyén is csodálatosak, de ha felszínre hozod, s amint beragyogja az éltető Nap fénye, egyszerre transzformál, alakít és nemesít. Épp ezért most jót tesz, ha kicsit befelé fordulsz. Megláthatod azokat az eddig számodra is láthatatlan összefüggéseket, melyek hozzásegítenek a tudatos élet lehetőségéhez. Mint a bagoly, aki az éj sötétjében is tisztán látja az erdő minden apró részletét. Felismerésekkel gazdagodhatsz, és érezheted úgy, hogy az élet fellebbenti fátylát, és amit eddig tudni véltél róla, az csupán a felszín. Az Ég sugárzó angyali lényei most vezetnek - ha hagyod - és a bőrödön érezheted a Gondviselés meleg, puha illatát. Mondanám, hogy mindez egy szeretet teljesebb létezés elé visz, de ez a szó oly sok tartalmat, és - olykor téves - elképzelést takar, hogy talán félreértenéd.

De megérezheted azt, hogy van Benned valami, ami túlmutat a földi lét határain, és ha ezzel összekacsolódsz, kitágul a világ. Ez az a biztos pont önmagadban, mely segít megtartani az egyensúlyt, megőrizni a harmóniát, és megélni a biztonságot, történjék bármi. Az önmunka most sem spórolható meg, de ha energiát fektetsz magadba, az eredmény nem marad el, sem belül, sem kívül.

Új kezdetek várnak ránk, melyek más szemléletet és frappáns megoldásokat akarnak tőlünk. Ebben most érdemes lesz kapcsolatokban, közösségben gondolkodni, mert ez lesz az a tér, mely gazdagíthatja lelked belső kertjét, s az anyagi sík szintjén is a legjobb eredményeket hozhatja.

Csodás hetet, nagyon boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok Nektek nagy-nagy szeretettel! Györgyi