Heti üzenet 12.13.-12.19

2021.12.14

"Az élet rövid és egy egyedülálló esély. Kipróbálni magam, megvalósítani a tetteket - ismerem jól a határaim: minden nap rajtuk járok! - közben elbukni, felállni, hátrább lépni hat kockával, mégis előre indulni vissza. Bejutni a saját elmédbe; olyan poros, pókhálós szobákba nyitni be, ahol még sose jártál. Olyan pincékbe lépni be, hogy legszívesebben bocsánatot kérve kihátrálnál. De mégis előre menni, egy fejlámpával. Mindig tovább." Balogh Ottó

A változás alkímiája

Hetünk lapja az erő kártyája... az erő, ami lelki erő, lélek-jelenlét, mentális erő, a tiszta gondolatok teremtő ereje. S időnként a kevésbé tiszta gondolatoké és szándékoké... de amire most a legnagyobb szükség van, az a női erő. Az az erő, ami az elfogadásban rejlik, ahogy befogadom mindazt, ami áramlik felém, s méhem szeretetteljes alkímiájában átalakítom, magasabb szintre transzformálom.... Így lehet a sötétségben fényt gyújtani, a gyűlöletből szeretetet varázsolni. Ez az, ami egyensúlyba hoz, és ez a megoldó kulcs.

Ahhoz, hogy mindez megtörténhessen, most érdemes hátrébb lépni a zajos külvilágtól, kevésbé intenzíven pörgetni a közösségi média híreit, posztjait. A befelé fordulás sok mindent eredményezhet: új nézőpontokat, mely által másképp tekinthetünk mindarra, ami most történik bennünk, s körülöttünk. A bennünk zajló folyamatokra... az érzéseinkre. Érzéseink vajon miből táplálkoznak? Az ego szülte érzésinket lehet most átalakítani, nemesíteni, s ez által másképp viszonyulni. Önmagunkhoz és másokhoz egyaránt. A vita, a veszekedés is lehet a nézeteltérések kezelésének egy módja.... ám ha belső átalakulásunk egy megváltozott nézőponthoz vezet, akkor kevésbé lesz fontos, hogy kinek van igaza. 


Most bennünk a lehetőség, és rajtunk a felelősség, hogy ebben a forrongó, elkülönítő, megbélyegző és minden áron félelmet keltő közegben végre elszakítsuk a félelem és manipuláció fonalát... elsődlegesen itt bent, a szívünkben. Amíg a félelmeiden keresztül manipulálható vagy, eszközévé válhatsz mindannak, mely most a felszín alatt zajlik. Így volt ez mindig, mióta világ a világ. Csak most élesebbek a sarkok, kontúrosabbak a színek, és azt próbálják elhitetni veled, hogy minderre szükség van. Muszáj színt vallani, letenni a voksunkat valamely tábor mellett, vagy ellen.

NEM KELL! sohasem kellett és most sem kell....

Túléltünk már sokféle megosztottságot: politikait, eszmeit, vallásit, faji, nemi hovatartozásbelit.... döntöttünk, odaálltunk valamely táborhoz... sokszor életünket és vérünket adtuk érte...meg a fiainkét, lányainkét.... az eredményeit a történelem megmutatta.

Ami most a változás iránya, hogy letegyük azt a belső félelmet, szorongást, mely által dróton rángathatóak vagyunk. Megbocsátással és segítő szándékkal forduljunk mindenki felé, függetlenül attól, hogy mely táborhoz tartozik, avagy nem tartozik... és az együttműködésnek csak egyetlen formáját fogadjuk el: ahol partnerként kezelnek..., ahol egyenrangúak vagyunk...., ahol nem vagyunk bábok.... és mi magunk is igyekezzünk így kapcsolódni másokhoz.

Elengedni helyzeteket, embereket, kikkel már nincs dolgunk. Közösséggé formálódni, ahol egy közös cél mentén haladunk.

Felnőni ehhez a feladathoz belső munka, s talán nem mindig kellemes. Mint ahogy a hegyet megmászni is erőfeszítést igényel. De a hegytetőn csodákat lehet tapasztalni....

Az elkövetkezendő hónapokban - épp ezért - olyan programokkal készülök, melyek segítenek számodra mindebben.

Szeretettel, Györgyi

*Ez az elemzés általános, így lehet, hogy rezonál veled, de az is lehet, hogy kevésbé. Ha személyre szóló elemzést szeretnél, vedd fel velem a kapcsolatot elérhetőségeim bármelyikén.