Heti üzenet 12.11.-12.17.

2023.12.10

"Minden kiüresedett valóság, minden nihil, minden kiderült hazugság lehetőség arra, hogy újraindítsd az életedet úgy, hogy az igaz, úgy, hogy az a sajátod legyen." Tisza Kata

Hetünk alapenergiája a megújulás lehetőségét hozza. Az érzéseink letisztulását, a bizalom megerősödését. Az őszinte, tiszta, bizalomteli hozzáállást. A múltbeli kapcsolati sérüléseink bizalmatlanná és gyanakvóvá tettek minket. Férfiként a nőkkel szemben különösen megerősödtek ezek az érzések.

Most viszont el kéne dönteni, hogy maradunk ebben a csalódott állapotban vagy megpróbálunk újra bizalmat szavazni az életnek és a saját ítélőképességünknek. Vagy éppen tovább futjuk a tanulás köreit, további tévutakat beiktatva életünkbe.

Még élnek bennünk a csalódások emlékei, vagy inkább a hozzájuk kapcsolódó keserű érzések. Mindez zárttá tette szívünket és a mély intimitást kerülve élünk. Ha bárki megkérdezne, azt mondanád, hogy semmire sem vágysz jobban, mint egy tartalmas, komoly kapcsolatra. Ám ennek te magad állod útját, hisz nem mered szíved ajtaját megnyitni. Vágyaid és sebeid között navigálsz és cseppet sem érzed jól magad.  

Itt lenne az ideje tapasztalatkét tekinteni a múltra, melyben ráláthatsz a saját tévedéseidre. Tudatosítani, hogy saját lelki működésed okán léptek be életedbe azok az emberek, akik a csalódás fájdalmával próbálnak ráébreszteni erre.

Mindig vannak és lesznek olyan emberek, akik megpróbálnak kihasználni, és méltatlan helyzetekbe kényszeríteni. Olyanok is, akik hűtlenek, bár hűtlenségük alapvetően arról árulkodik, hogy a kapcsolatban valami hiányzik.

Kérdés csupán az, hogyan tekintesz erre: gyermeki, énközpontú nézőpontból minden fájdalmas. Felnőttként azonban elgondolkodtató lehet, hol nem vetted észre a saját felelősségedet ebben a helyzetben. Mik is azok az érzelmi gordiusz-csomóid, melyekre válaszként érkezett ez a helyzet. S a csalódás pedig lehetne a felismerés lehetősége.

Rajtunk múlik, hogyan reagálunk életünk traumáira. Gennyesre nyalogatjuk lelki sebeinket, vagy begyógyítjuk őket, elengedve az önsajnálatot, a bűntudatot vagy mások okolását.

Rajtunk múlik, melyik úton indulunk el. Mindkettő nehéz, ám csak az egyik eredményes.

Most lehet átírni azokat az általánosításon alapuló limitáló hiedelmeket, miszerint

"minden nő egy szemét" HELYETT  vannak csodálatos nők, s ha én magam alkalmassá válok rá, megérkezik az életembe

"minden férfi szemét" HELYETT vannak csodálatos férfiak, s ha én magam alkalmassá válok rá, megérkezik az életembe

Vagy valami ehhez hasonló….

Ahhoz, hogy elengedjük félelmeinket az újabb csalódástól, legjobb út az önismeret továbbra is. Ez pedig úgy érhető el, ha teszünk érte. A fotel-spiritualitás és a szép idézetek olvasgatása még senkit sem változtatott meg.

Szeretettel, Györgyi