Heti üzenet 12.06-12.12

2021.12.06

"A különbség a között, amit megteszünk, és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot." Mahatma Gandhi

Advent újratöltve...

Hetünk fő energiája most a befelé fordulás, és a belső átalakulás folyamata.

Ilyenkor, Advent idején hogy is lehetne másképp? Bár a vásárlási láz, a rohanás, a beigli, a hal.... időszaka kezdetét veszi, s ez a mi kultúrkörünkben meglehetősen szokványos, de ez az időszak sohasem erről szólt. Mi tettük azzá, ami.

Advent ideje egyfajta számvetés. (Akik a facebook-csoportban is követik az ott megjelent írásaimat, már tudják).

Ilyen idő tájt, amikor a nappalok egyre rövidebbek, és az éjszakák (a sötétség) egyre hosszabbak, az a feladatunk, hogy a fényt magunkban felébresszük, és abból táplálkozva erősödjünk. Az angyali hierarchiák eltávolodva bolygónk közeléből, lehetőséget adnak nekünk ebben a négy hétben a megtapasztalásra. Adott a lehetőség arra, hogy visszapörgesd egy kicsit az idő kerekét, mondjuk január 1.-ig, és mintegy külső szemlélőként nézd végig életed filmjének ezt az egy évet felölelő időszakát. Biztos van, amit másképp csinálnál.... de ez azért nagyszerű, mert elérkeztél a tudatosság ezon szintjére, amit úgy hívnak: önismeret, önreflexió....

Ebben a megfigyelő pozícióban felismerhetővé vál(hat)nak azok a hiedelmek, vélekedések, régi, átörökített minták, és megoldáskészletek, melyek nem működnek már, és nem hoznak valós megoldásokat az életünkben.

S a téridőben most mindez látható, érthető és érezhető, ha megengedjük magunknak a befelé figyelés és a belső magány szent állapotát. Ennek pozitív mellékhatása a megbocsátás, a könyörületesség, elengedve nehezteléseket, haragvásokat, s egyéb ilyen lehúzó, ámde igenis bennünk élő érzelmeket.

Megbocsájtani - elsősorban - önmagunknak... az önhibáztatás legalább olyan gyakori jelenség lelkünk terében, mint a kifelé mutogatás... sőt egy tőről fakadnak ők ketten.

Mindez persze egyáltalán nem könnyű, ebben a harcokkal, rivalizálással teli légkörben.

A befelé fordulás és önmagunkra figyelés segít megtalálni az egyensúlyt ebben a felfordult, őrült helyzetben, és hozzá segít a tisztánlátáshoz. A dolgok (számodra) helyes megítéléséhez. Figyelem... nem elítélésről van szó, hanem megítélésről...! (nagyon nem ugyanaz).

S itt még mindig találkozhatunk a "rózsaszínszemüveges", minden valóságalapot nélkülöző, ámde oly megnyugtató illúziókkal, melyektől érdemes szintén búcsút venni. Csak úgy, egyszerűen, mint ahogy a gordiuszi csomót vágta át anno Nagy Sándor...

S mire is jó mindez? Hát többek közt arra, hogy végre ismét megleld önmagad ebben a lélekgyilkos időszakban,... hogy ismét erősnek érezd magad, s képesnek a változásra, az új kezdetekre, s az optimizmusra. Nem, nem arra a földtől elrugaszkodott "hurráoptimizmusra" gondolok. Hanem arra a belsődből fakadó szemléletre, mely képes a "xrból" is várat építeni.

Nos, ez most az égiektől kapott "házi feladat"... és igen, lehet, hogy eleinte nem megy. S azt érzed, nehéz, hovatovább lehetetlen átírni ezeket a berögzüléseket. De Te nem adod fel! Minden nap újra és újra nekirugaszkodsz, mígnem egyszer csak sikerül... s aztán egyre többször.... később észre sem veszed, hisz már zsigeri szinten működteted.. s elindul egy Új év, egy új élet. Egy újabb lépcsőfok.

Csodás hetet kívánok Nektek, Györgyi

*Ez egy általános elemzés, mely lehet, hogy rezonál Veled, de az is megeshet, hogy nem. Ha személyre szabott elemzést szeretnél, keress bátran!