Heti üzenet 12.04.-12.10.

2023.12.03

"Az ember általában türelmetlen gyermekként kérdezgeti a sorsot, mit akar vele, s önnön lármájától nem hallja a választ, pedig nemcsak szavak, hanem a körülmények, az események alakulása és iránya is kiáltozzák szüntelenül."         Szepes Mária

Ez a hét megmutatja számunkra, mely életterületen érkeztünk útelágazódáshoz, hol van szükségünk bizonyos döntések meghozatalára. Méghozzá úgy, hogy kilépünk szenvedős helyzetekből, magunk mögött hagyva azokat. S ezzel egyidőben érdemes új lehetőségeket is keresni, bár a lezárás után szinte bizonyosan megmutatkoznak az új irányok.

Nagy szükség van erre, mert szívünkben felhalmozódtak a nehéz érzések, sok esetben családi titkok, családból hozott elnyomott félelmek terhét viseljük. Olyan kapcsolatokat dédelgetünk – legyen az szerelmi, üzleti, családi vagy baráti – melyben egyhelyben toporgás van és csak az nehézség növekszik benne a szeretet energiái helyett.

Sokszor érezhetjük úgy, hogy egy csapda helyzetben vagyunk, mert képtelenek vagyunk az elengedésre, vagy valamilyen oknál fogva ennek nem látjuk lehetőségét. De nem látjuk ebben a helyzetben a saját akadályozó lelki blokkjainkat sem, mint ahogy a korlátozó hitrendszereinket is homály fedi.

Mindez sokak számára már egészségügyi problémákat is okozhat. 

A megbocsájtás és a tisztázás lehetősége adott, ha képesek vagyunk saját korlátainkat lebontani. Az életről, a kapcsoltokról eddig kialakított vélekedéseinket újra gondolni és újra gombolni.

Ehhez azonban most beszélni kéne, mert a hallgatás, a magunkba fordulás csak újabb félreértések forrása és konfliktusokat generál.

Határozott határmeghúzások is szükségesek, hogy az elnyomó, lehúzó energiáktól távol tarthassuk magunkat.

A nehézségek pontosan azokat témákat feszegetik, ahol a tanulnivalóink vannak. Ahol nem tudjuk elengedni, lezárni azokat a kapcsolatainkat, melyek már rég nem adnak semmit, legfeljebb csak nehézséget hoznak. Ahol megrekedtséget érzünk.
Ahol nem vagyunk képesek a határmeghúzásra és vállaljuk az érdemtelen kapcsolatok feszültségeit.

Az ennek nyomán felgyülemlett belső feszültségek okán pedig hiába keresik az orvosok testi tüneteink szervi okait. Mert azok a lelkünkben vannak.

Éppen ezért nem halogathatjuk tovább a döntést, - mely lehet akár az elengedés, akár a tisztázás – mert a jelenlegi helyzet nem tartható fenn hosszú távon, vagy csak még nagyobb nehézségek árán.

"Csak addig jársz egy utat, amíg nem látod az elejét és a végét – csak azt láthatod át, amiben nem vagy benne. Úgyhogy amíg élsz, a sorsodat nem ismerheted meg teljesen." A.J. Christian