Heti üzenet 11.29.-12.05.

2021.11.29

Igen, a kockázatvállalásban benne van a kudarc veszélye. Különben sikervállalásnak hívnánk. Tim McMahon

A kiszámíthatatlanság az élet része....

Hetünk kiinduló lapja erőt, akaratot sugároz. Mintha megszületett volna bennünk az elhatározás, hogy végre megengedjük magunknak azt a minőségű kapcsolódást, melyre lelkünk oly régóta vágyik. S ebben az elhatározásban egyidejűleg megjelennek a kiáradó, teremtő energiák is. Ugyanakkor van még valami, amit nem látunk. Ahogy megteremtődik bennünk a kép, annak egy szeletét valahogy nem érzékeljük. Van egy vakfolt. Talán figyelmen kívül hagytunk valamit, vagy valakit ebben a hőn áhított teremtés történetben. Egy részlet, mely talán túlontúl szép ahhoz, hogy igaz legyen.... talán épp a résztvevők valamelyikének igényei, elképzelései nem simulnak bele a miénkbe. Amikor nem vesszük észre, hogy ami nekünk jó, nem biztos, hogy a másiknak is az. Épp ezért nem árt figyelni arra, hogyan, s mire használod az erődet... Lehetséges az is, hogy amire most vágysz, s megteremteni szeretnéd életedben, arra még nem értél meg igazán. Minden teremtés alapja, hogy tiszta lappal indulunk. Félelemmel, szorongásokkal, bizonytalanul nem lehet létrehozni semmit. S itt vannak még lelked mélyén olyan feldolgozatlan sérelmek, melyek gátolnak. 

S ennek megfelelően alakulnak a dolgaink is. Bár lélekben befogadó vagy és nyitott, de mégis csak ott motoszkál lelked mélyén a bizonytalanságból eredő szorongás. A veszteségtől való félelem. Nagy utat tettél meg idáig. Leromboltad végre magadban azt a korlátozó hiedelmet, hogy számodra nem jár a boldogság, a gondtalanság, az élet könnyedsége. Most már tudod, hogy nem csak "vért izzadva" lehet eredményesnek lenni. Ugyanakkor mégis szeretnél valami biztosítékot... mint a bungee jumping (kötélugrás). Már legyőzted a tériszonyod, becsatoltad a biztonsági öveket, százszor begyakoroltad az ugrást alacsonyabbról...s most ott állsz a magaslat tetején, s azon gondolkodsz, kéne még egy biztosítást is kötni....vagy kettőt...., mert mi van akkor, ha mégis...

A fejlődéshez néha bizony szükséges a kockázatvállalás.... de az élethez is...

"Nem lehet úszni is, meg száraznak is maradni egyszerre... " Friedrich Wilkox

Ha elkötelezted magad a változás mellett, hidd el, képes vagy rá. Önmagadtól pedig senki nem képes megvédeni...

Nem baj, ha nem látsz előre minden lépést, néha még jobb is. Mások reakcióit sem tudod kiszámolni előre. Bár benső változásunkra környezetünk is reagál, de ezek a reakciók sincsenek kőbe vésve. Nincs olyan, hogy "ha elengedem, akkor visszakapom"... olyan van, hogy elengedem, s majd meglátjuk, hogyan alakul tovább.

Csak menj az utadon bátran, éld meg mindazt, ami számodra örömet, beteljesülést jelent. Mert nincs ellenállhatatlanabb egy örömteli embernél.

S amikor már eljutsz a létezésnek abba az örömteli állapotába, amikor a változás nem egy cél elérése érdekében történik, hanem azért, mert ez a létezés, az élet természetes folyamata, akkor képes leszel szabadon dönteni. Kimondani, elmondani, megbocsájtani, továbblépni... bármit és mindent, ami szíved szerint való.

A kép, amit választottam, remélem Neked is azt sugallja, hogy nem kell tökéletesnek lenni a bungee jumpinghoz SEM....

kép forrása: www.erdekesvilag.hu

Ez egy általános elemzés, és remélem, sok mindenben rezonált veled. Ha szeretnél személyre szabott elemzést, tanácsadás, keress meg bátran elérhetőségeim bármelyikén.

Szeretettel, Györgyi