Heti üzenet 11.27.-12.03.

2023.11.24

"A halogatás természete kettős: képes a kis problémákból nagyokat csinálni és a lehetőségeket elszalasztani."

Hetünk kiinduló energiáját a Kígyó lapja adja, mely jelzi, hogy van valami, ami nem az, aminek látszik. Lehet ez egy feltáratlan, beazonosíthatatlan dolog, ami már régóta fennáll. Akár az egészségünkkel, vagy a fejlődésünkkel kapcsolatban. Valahogy nem arra indultunk, ahol megtalálhatnánk a dolgok eredetét, valódi okát. S lehetnek olyan elnyomott félelmek, téves beidegződések, melyek kerülő utakra kényszerítenek bennünket.

Pedig a megújuláshoz minden erő, energia rendelkezésünkre áll. Képesek vagyunk tiszta helyzetet teremteni és rendbe tenni a dolgainkat. Mind anyagi, mind pedig lelki szinten. 

Sokan érezhetik úgy, hogy most nehéz helyzetben vannak, de mindez egyfajta erőpróba csupán és a dolgok koránt sem annyira nehezek, mint amilyennek látjuk.

Ami nehéz, az a változás.

A megoldás kulcsa a változtatás, illetve az, ha képesek vagyunk mi magunk változni. Ha valami most valóban nehezen megy, akkor ez a VÁLTOZÁS.

Halogatjuk, kis lépésekben haladunk. Azzal áltatva magunkat, hogy ez is jobb, mint az egyhelyben toporgás.

Pedig most határozott és erőteljes lépésekre, cselekedetekre van szükség. Minden adott ahhoz, hogy megtaláljuk a lehető legjobb megoldásokat, mert a lehetőségek adottak. Elvonatkoztatni mind attól, amit idáig gondoltunk, vagy hittünk és nyitottá válni. Amikor tágul a látókör, a horizonton túlra tekintve eddig észrevétlen dolgok is megmutatják magukat új lehetőségek és megoldások formájában.

Ám ehhez fontos a különbségtétel képessége: meglátni mi van a háttérben, mi a látszat és mi a mögötte rejlő valóság. A látszat, talmi dolgok, kapcsolatok és emberek csak energiarablók az életünkben, semmi egyéb. S ennek megfelelően elengedni azokat a kapcsolatainkat, melyek csupán látszat kapcsolódások különösebb valós lelki tartalom nélkül.

Lelkünk belső körében érdemes szelektálni: ki az, akit beengedünk és ki az, akit érdemes távol(abb) tartani. S persze olyanok is lesznek, akikkel célszerű megszakítani a kapcsolatot.

S időnként még a környezetünk reakciói is megkérdőjelezhetőek, hiszen most épp a valós okok vannak rejtve előttünk. A tükör, melyet a külvilág mutat, épp a saját torzulásait igyekszik leplezni.

Most van az a helyzet, amikor nincs mentegetés és mentegetőzés. A továbblépés és a megoldás most határozott döntéseket és lépéseket igényel: aki már becsapott, hazudott vagy csúnyán viselkedett veled, nagy valószínűséggel legközelebb is megteszi, ha van rá módja.

"Legalább két személy kell ahhoz, hogy a hazugság hatékony legyen – egy, aki kitalálja a hazugságot, és egy másik, aki elhiszi azt."

Szeretettel, Györgyi