Heti üzenet 11.22.-11.28.

2021.11.21

"Mi magunk teremtjük meg azokat az illúziókat, amelyek segítségével tovább élhetünk. És egy nap, amikor már nem vakítanak el, és nem is vigasztalnak, leromboljuk őket, egyik csillogó téglát a másik után ütjük ki a falból, míg nem marad más, csak az őszinteség ragyogó fénye. Felszabadít ez a fény. Kell. Rémisztő. Mezítelenül, kiürítve állunk előtte. És amikor a szemünk már nem bírja tovább, új illúziót teremtünk, amely ismét megvéd bennünket a nyugtalanító igazságtól." Libba Bray

Szabadulás az illúziók világából

Hetünk témája a megújulás. Megújulása a bizalomnak, egymásban, önmagunkban egyaránt. A cél, melyet elérni szeretnél, nincs már messze. Csak még egy kicsit érnie kell a helyzetnek, a körülményeknek. Még kell valami, ami hozzájárul ahhoz, hogy az elvetett magvak kicsírázzanak. Mint amikor a várandós anya az utolsó hetekben, napokban van. S mielőtt magzata világra jön, az utolsó időszak feszültségét, várakozásteli izgalmát éli, annak minden örömével és nehézségével együtt. Ami most segít, az a kreatív tevékenység. Minden olyan dolog, melyben örömödet leled, ami ellazít, kikapcsolja fejedben a zakatoló gondolatokat. 

Megjelenik a tiszta szándék, hogy életünket nagyobb harmóniában élhessük, s lázasan igyekszünk, hogy ezt végre megteremthessük a hétköznapokban is. Ám úgy tűnik, az élet mindig tartogat meglepetéseket. A körülmények most konkrét, a mindennapok szintjén megoldandó feladatok által válhatnak nehezítetté. S ez lehet bármely hivatalos ügyintézés, vagy intézkedés. S bár érezheted úgy, hogy akadályok keresztezik utadat, lehetséges, ezek most inkább a belsődből táplálkozó érzések. Érdemes ilyenkor az áramlatoknak engedve hagyni, hogy sodorjanak az események. Kihasználni az áramlatok erejét, az ellenállás helyett. Bármi is történik, most a védelmező, óvó energiák körülölelnek. Csak engedd meg, hogy beléphessenek életedbe.

Az erő, a hatalom témaköre most úgy tűnik, ismét beleszól hétköznapi életünkbe, sokunknak nem kevés belső feszültséget okozva. S nem látjuk, vagy csak homályosan érzékeljük, mi végre is történik mindez. Ha tudatosítod magadban, hogy ez itt most nem rólad szól, hanem egy háttérben meghúzódó hatalmi harc ez, nem más, képes leszel függetleníteni magad ezektől a nem túl pozitív energiáktól.

S nem csak körülötted zajlik, hanem jó eséllyel Benned is. Érdemes elmerengni azon, hol, kivel bocsátkoztál céltalan és parttalan párharcba? Olyan sakk-matt helyzetbe, amikor egyikőtök, vagy akár mindketten arra törekedtetek, hogy minden áron érvényesítsétek elképzeléseiteket? S bár ezek az egó harcok leginkább sehova nem vezetnek, mégis észrevétlenül sodródunk bele, ha nem vagyunk elég tudatosak. Aztán pedig fáradtan, feszültségekkel telve hagyjuk magára ezt a helyzetet. S visszagondolva rájöhetnek, milyen értelmetlen volt is az egész.

Energiarabló, kimerítő mindez, melynek nincsenek nyertesei. Éppen ezért saját egészségünk érdekében, érdemes most elvonatkoztatni és megvizsgálni, mikor, hol csúszott félre ez folyamat? Hol öltöttem fel a rózsaszín szemüveget, és hagyott cserben a valóság érzékelésem? Hol láttam azt, amit látni szerettem volna, a helyett, ami valójában van? Hol történt meg ismét az, hogy túlvállaltam magam és lemerítettem az akkumulátoraimat?

A változás iránya a lezárás, elengedése mindannak, ami károsan hat akár a testi/lelki egészségemre, akár akadályoz a fejlődésben. Lehetnek ezek múltbéli történések, melyeknek épp itt az ideje pontot tenni a végére. Felismerni, hogy a naivitás kreálta valóság helyett meglátva a VALÓSÁGOT, nincs más út, mint az elengedés.

S ehhez légy magadhoz elnézőbb, kérlek. Bocsáss meg magadnak. Nem történt más, mint elhittél valamit, melyre oly annyira vágytál, de igazából nem létezik. Ez lehet, hogy most fájdalmas, de a tévutak hozzásegítenek ahhoz, hogy megtaláld a saját utadat.

Ez egy új kezdet is egyben, mely most már mentes az illúzióktól, önhazugságoktól. Ideje van a felébredésnek.

Ahogy megjelentek a lapok, rögtön éreztem, hogy jelentésük kettős: egy személyes és egy társadalmi vetületet is hordoznak. Érdemes ebben a kettősségben olvasni őket.

Ez általános, nem személyreszóló előrejelzés, ha úgy érzed, szükséged van személyes elemzésre, keress elérhetőségeim bármelyikén: Kapcsolat

Szeretettel: Györgyi