Heti üzenet 11.20.-11.26.

2023.11.19

"Amikor el akarsz érni valamit, tartsd nyitva a szemed, koncentrálj, és légy biztos benne, hogy pontosan tudod, mi az, amit akarsz. Csukott szemmel senki nem találja el a célpontot." Paulo Coelho


Ez a hét a bőség kérdését hozza elénk. A bőséget nem csak anyagi, hanem lelki értelemben is. És ebben természetes felvetődik a biztonság kérdése is. Sokan a bőséges anyagiakban vélik megvalósulni a vágyott biztonságot, másoknak a család védő, óvó hálója adja meg ezt az érzést. Mert a biztonság egy szubjektív fogalom és érzés bennünk. Mindig kötjük valamihez vagy valakihez. Úgy gondoljuk, hogy ez az a cél, melyet, ha elérünk, akkor minden rendben lesz. Ez pedig koránt sincs így. A biztonság érzése bennünk van, vagy éppen nincs. Hiába kötjük bizonyos mennyiségű anyagi forráshoz, vagy épp személyekhez, a biztoságérzetünk a hitünk próbája.

Egyfajta megmérettetés abban az értelemben, hogy mennyire vagyunk képesek teremtő erőnket és hitünket aktiválni nehezebb időkben is.

Épp ezért kell most odafigyelni, mert - akár hisszük, akár nem – most az valósul meg, azt teremtjük, amit érzünk és gondolunk. Ha saját teremtő erőnkbe vetett hitünk ingatag, elvágjuk magunkat a bőség áramlatától. Itt az idő tudatosítani a saját felelősségünket, a körülmények okolása és a kifelé mutogatás helyett. 


Ebbe a helyzetbe beletartozhatnak kényszerű változások is: szakítások, elengedések. Ez azonban egy útmutató számunkra: ahol a sors nem enged tovább, ott érdemes hallgatni a jelekre és más utak, megoldások, irányok felé fordulni.
Mert a bőség áramlás. S csak rajtam múlik, hogy átadom-e magam ennek az áramlatnak, vagy erővel és küzdelemmel próbálok az áramlatokkal szemben haladni.

Megkeresni azt, ahol sérült a biztonságérzetünk, önértékelésünk, hogy gyógyulhasson ez a belső bizonytalanság - most elsődlegessé válik.

Önmagunk erejébe és a gondviselésbe vetett hit teremti meg mindazt, amire vágyunk.

"A harcos arra törekszik, hogy minél jobban megismerje képességeit. Mindig ellenőrzi fegyverzetét, ami három dologból áll: hitből, reményből és szeretetből." Paulo Coelho

S vágyainkat is érdemes most felülvizsgálni. Könnyen lehetséges, hogy illúziókat kergetünk vagy épp azt sem tudjuk mire vágyunk. A célkijelölés egyik alapeleme, hogy felülvizsgáljuk céljainkat: vajon valóban azt akarjuk? Lehetnek esetleg olyan mély belső meggyőződések, melyeknek nem is vagyunk tudatában, ám alapvetően ellehetetlenítik a kitűzött cél megvalósulását. Vagy épp annyi energia és küzdelem kíséri ezt, hogy amikor valóban elérjük, könnyen úgy érezhetjük, nem érte meg a sok fáradozás. Vagy épp környezetünk, kapcsolataink sínylették meg.

Felismerni most, hogy mi az, ami nem ami utunk. Mi az, ami nem valódi vágy és cél a lelkünkben.

Mert olyan dolog után vágyakozni, vagy olyan úton haladni, mely nem a mienk, csak szenvedéseink sorát gyarapítja.

Az általános megfogalmazások mellett az alábbi konkrét témák kerülhetnek most előtérbe:

  • anyagiak
  • elengedés – kapcsolat, helyzetek és/vagy személy tekintetében
  • szakítás
  • kisebb sérülések, műtétek

S mindezekről később kiderülhet, hogy bár kellemetlen vagy szenvedős volt, de új lehetőségeket hozott, új távlatokat nyitott meg.

Szeretettel, Györgyi