Heti üzenet 11.15.-11.21

2021.11.13

"A vágyak nem azonosak a kívánságokkal. A kívánságban van akarat, tett és tudás; amit az ember valóban kíván, azt meg is teszi. Ha valamire vágyunk, de nem tesszük meg mindazt, amire a vágy teljesüléséhez szükség lenne, ez azt jelenti, hogy noha vágyunk rá, valójában nem kívánjuk a dolgot. Az igazi kívánságok tehát mindig teljesülnek,...." Pressing Lajos

Hetünk témája a kapcsolat, annak nem csak a szerelmes formája. Lehet ez munka-, baráti-, üzleti kapcsolat, vállalkozás. Így érdemes most végiggondolni, mely kapcsolataidban a legaktuálisabb most az, hogy valamit nem veszel észre. Van egy szép nagy vakfolt, ami eltakarja lelki szemeid elől a lényeget, a megoldást. A mindennapi felmerülő és megoldandó problémák feladatok most tanítani szeretnének valamit, csak nem érzékeled.

Ebben a témában most felborult az egyensúly...., egy kibillent helyzet áll fenn, ami sem neked, sem a másiknak, a többieknek nem megfelelő. Hiányzik most az egyensúly, s ez a kibillentség erőtlenséghez vezetett.


Ahhoz, hogy megjelenjen az a hőn áhított lelki-szellemi, vagy anyagi gazdagság, most érdemes a bennünk élő bölcs hangjára figyelni. Érdemes befelé fordulni, a külvilág zajaitól eltávolodni, hogy megtudhassuk, merre is induljunk tovább. A meditáció, a zaklatott gondolatok kiürítése és kattogó elménk lecsendesítése hozhatja meg a belső sugallatot. Mely nem más, mint a szívünk iránya. Csak valahogy ebben a felfokozottságban nem érzed, nem éled.... Pontosan tudod, hogy új irányokra van szükség, csak a koordináták még nem meghatározhatóak. Toporogsz, és indulnál, csaknem tudod merre...? Pedig annyira egyszerű, a szíved irányába.

Csak figyeld, mit súg..., mire vágysz..., mi az, amit örömmel csinálnál. S ha nem is hallod meg elméd zakatolása közepette lelked suttogását, a felmerülő napi feladatok, és problémák megmutatják. Megmutathatják, hogy a nehézségek valójában a benned lévő akadályok, melyeket talán épp te magad építettél fel. Talán túlbonyolítod azt a végtelen egyszerű tézist, hogy boldognak, sikeresnek lenni csak ott, akkor és azzal tudsz, aki/ami a szívedben van. Amit szeretsz, ami/aki felé képes vagy elköteleződni.

Ezt pedig úgy hívják: hivatás, vagy szerelem, lélektárs.... bármely témában is vagy érintett, most engedd, hogy a szíved vezessen.

Talán azzal is kezdhetjük, hogy megfogalmazzuk, mit is szeretnék, mert a "nem tudom, hogy mit akarok, de azt nem, ami most van"... nos, ez nem visz előbbre. Kimondani - őszintén, legalább magunk előtt nem rejtegetve - azokat a vágyainkat, melyeknek megvalósítása oly közel van most.

Párkapcsolati téren pedig a megbeszélés az, ami előre visz. Az alá/fölérendeltségi viszonyok helyett a partnerség. Ez az, ami a kapcsolat elmélyülését és a valódi intimitást eredményezi.

Most lezárul egy ciklus, és egy új korszak kezdődhet el, ha minden stáción szépen végigsétálunk. Hitrendszereink átalakítása életünk minden területén egy másfajta kapcsolódást hozhat. Igazából már kész vagy, a toporgás, a hezitálás a vélt vagy valós elvárások súlya alatti töprengés. Valahol, szíved mélyén tudod is ezt.

Szeretettel, Györgyi

Ez az elemzés nem személyre szóló, épp ezért lehetséges, hogy rezonál Veled, de az is lehet, hogy nem. Ha személyre szóló elemzést szeretnél, keress bizalommal.