Heti üzenet 11.14.-11.20.

2022.11.11

"Lelketek gyakran csatatér, melyen az értelem és a mérlegelés vív háborút a szenvedéllyel és az étvággyal. Az értelem és a szenvedély a kormány és a vitorla a ti lelketek tengerjáró hajóján. Ha a vitorla szétszakad, vagy a kormány eltörik, csak tehetetlenül sodródhattok, vagy pedig mozdulatlanná váltok a tenger közepén. Mert az értelem, ha egymagában uralkodik, korlátozó erő; és a szabadjára engedett szenvedély olyan tűz, amely önnön elemésztéséig lobog. Engedjétek hát lelketekben az értelmet a szenvedély magasába emelkedni, hogy dalra keljen; És lelketek értelemmel kormányozza a szenvedélyt, hogy a szenvedély minden nap új erőre kapjon, és miként a főnix, saját hamvai fölé repüljön." Khalil Gibran

Hetünk fő energiája a megoldáskeresés és a hozzá kapcsoló új kezdetek köré fonódik. Mindez magába foglalja azt a lehetőséget, hogy lezárjunk olyan eddig többször megfutott karmikus köröket, melyek már sok nehézséget okoztak számunkra. Mindez egy megvilágosodás szerű élmény is lehet számunkra. Amikor egyszer csak elvonulnak a felhők, s mögöttük meglátunk egy másik valóságot, egy másik igazságot, mely eddig láthatatlan volt számunkra. Az is lehet, hogy tudatunk mindezzel tisztában volt ugyan, de az "értem, de fel nem foghatom" állapotában léteztünk ez idáig.

Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy végre hallgatva a belső intuitív énünk hangjára, ráeszmélünk a saját értekeinkre. Elfogadjuk a szívünk szavát és megbarátkozunk azzal a ténnyel, hogy érzéseink és a racionalitás sokszor nem egy hajóban eveznek....

Képesek leszünk ezeket a látszólag egymásnak teljesen ellentmondó minőségeket közelíteni egymáshoz. Legyőzzük önmagunkban a kicsinyest, a kishitűt és végre elkezdünk ÉLNI, csupa nagybetűvel. Úgy ahogy eddig nem mertünk. 

 

Belső vívódásaink, és a hozzá kapcsolódó belső konfliktusok oldódhatnak most fel ebben az eszmélésben. Tanulva eddigi sérüléseinkből rájövünk, hogy az ész és az értelem lehetnek jóbarátok is, képezhetnek egyfajta kiegyenlítődést. És hát a kettő egymásnak feszülése sokkal több nehézséget és lelki sebet okozhat bennünk és másokban. Fájó leckék voltak ezek, és most igencsak ránk fér egy kis befelé fordulás és figyelés, hogy végig gondolva az eddig megfutott köreinket, tudatos és megfontolt döntést hozhassunk.

Ezek a felismerések cselekvésre buzdítanak, ugyanakkor óvatosságra is intenek.

Nem mind arany, ami fénylik... tartja a mondás, és ezt most érdemes szem előtt tartanunk. A felismeréseink kapcsán érdemes felülvizsgálni mi az, amit eddig értéknek tartottunk, mert szükség lehet az újra- és átértékelésre.

Az eszmélés csodálatos élménye könnyen vihet tévutakra, ha értékrendünk nem elég szilárd.

Múlandó és talmi értékek nyomában sosem születnek tartós eredmények. Az alapvető szükségleteinket figyelembe véve érdemes most felállítani a prioritások és értékek hierarchiáját először bennünk, aztán pedig az életünkben.

Dönteni és új utakat kijelölni még egy kicsit ráérünk...

Szeretettel, Györgyi