Heti üzenet 11.13.-11.19.

2023.11.12

"Az emberek roppant sokat tévelyegnek azért, mert ferde megvilágításban látják a dolgokat." Henry Ford


Ennek a hétnek a középpontjában külső és belső konfliktusaink állnak. Szolgálva ezzel lelki – szellemi fejlődésünket. Mert bizony néha hajlamosak vagyunk elrugaszkodni a földi létezés valóságától, átadva magunkat a magasabb eszmék és ideák világának. Nincs is ezzel semmi baj, de most vissza kéne találnunk a földre. Annak megtartó erejét használni és kiaknázni. Megteremtve ezzel azt a belső egyensúlyt, mely megtart bennünket az anyagban úgy, hogy közben felfelé szegezzük a szemünket, a láthatatlan világok felé.

Így leszünk képesek csillapítani belső konfliktusainkat, kiiktatni azokat az önsorsrontó hiedelmeinket, melyek mára már mély meggyőződésekké váltak bennünk. 

Nehézségeinket most a kommunikáció és az elfogadás hiánya okozhatja. Érdemes most megszilárdítani magunkban az elfogadás képességét, mely egyben rugalmasságot is feltételez. Mert ez az, amitől nem látjuk tisztán a dolgokat, a helyzetünket. Most talán a halogatás a leginkább nehezítő tényező. Rövidre zárni vitás kérdéseket, nézeteltéréseket úgy, hogy rugalmasságot és elfogadást tanúsítunk. Kilépni a ringből, vagy épp bel se szállni a viták szorítójába. Ezzel tudunk kreatívan túljutni egy nehéznek ígérkező időszakon. Vagy éppenséggel kifogni a szelet a nehézségek vitorlájából. Céltalan és parttalan viták és játszmák helyett inkább kezdjük el élvezni az élet szépségeit és örömeit.

Az emberi gyarlóság megtapasztalása része a földi létezésnek és rajtunk áll, hogyan kezeljük, miképp viszonyulunk hozzá. A tudatosság erőpróbái ezek. Tanuljuk az emberi viselkedést kezelni.

Alapvető hozzáállásunk pedig legyen egy NLP axióma:

"Minden ember értéke önmagában pozitív, csak a viselkedése megkérdőjelezhető."

És hát a viselkedésünk, a reakcióink pedig mi egyéb, mint belső világunk tükröződései? Tükröződnek benne a korlátozó hitrendszereink, a világról alkotott képünk, a tapasztalataink, a blokkjaink…

Csak rajtad áll, hogy s miként kezeled ezt a másik emberben.

A kitartás most lehetőséget ad a tanulásra, hogy feltárhassuk saját és mások viselkedésének mélyebb mozgatórugóit, megértéssel, elfogadással.

Ehhez pedig rendelkezésünkre áll még a portál napok energiája. Az információk, tanítások érkeznek folyamatosan.

Mindez természetesen az alapvető értékrendszerünk mentén haladva, meghasonulás nélkül.

Szép hetet kívánok mindenkinek, Györgyi