Heti üzenet 10.24.-10.30.

2022.10.24

"Nem vehetik el az önbecsülésünket, ha mi nem adjuk oda." Mahatma Gandhi

A türelem művészete...

Hetünk energiáit úgyis tudnám tömören megfogalmazni: éberségpróba. Amikor a trükközés, a ravaszság, a nem tiszta helyzetek közepette találjuk magunkat, a megoldásra pedig nem lelünk (egyenlőre..). Mert maga a helyzet is átláthatatlan, és nehezített a pálya.

Frusztráltan és idegesen, ketrecbe zárt oroszlánként próbálunk valami megoldást találni a kialakult helyzetre, ám úgy tűnik, még a cselekvő erőnek is híján vagyunk.

Ugyanakkor, hogy a helyzet elfogadása, a beletörődés sem célszerű, mert az csak felőröl és a változások lehetőségétől foszt meg bennünket.

Ezek a belső vívódások külső vitákhoz és egymásnak okozott sérelmekhez vezethetnek. Nagyon fontos ebben a helyzetben, hogy beleálljunk az erőnkbe. Nem erődemonstráció ez, hanem az a nyugodt magabiztosság, melyben kibillenthetetlenek vagyunk. Ez a fajta belső határozottság is eredményezhet ugyan feszültséget, ám előbb-utóbb megállapodottságot is hoz. Lezárható lesz általa egy nehéz időszak.

Ahhoz, hogy ebből a helyzetből elmozduljunk, egy-két dolgot tudomásul kell/kéne venni:

A szintemelkedés, vagy tudati átalakulás még várat magára ezen a bolygón.... így tetszik, vagy nem, de sokszor találkozunk irigységgel, rivalizálással, melyek egyáltalán nincsenek ínyünkre, ám attól még léteznek. Ebben a helyzetben csak a spirituális szemléleten keresztül lehetséges felülemelkedni az emberi gyarlóság bugyrain. Ugyanakkor célszerű bátran kiállni önmagunk érdekei mellett.

Sem a harc, sem pedig a megfutamodás nem célravezető.

Neheztelést és haragot elengedve, elnézően szemlélni mindezt, ami koránt sem jelent megalkuvást. Ám lehetőséget teremthet a megegyezésre.

A szelíd önérvényesítének ez a formája tudati és érzelmi tisztaságot feltételez. Kiállni önmagunkért, vagy az álláspontunk mellett érzelmekkel túlfűtötten csak ellenkezést vált ki. Érdemes ilyenkor meghúzni a határainkat, és az emberileg méltatlan helyezeteket próbaként kezelni. Feltenni magunkban a kérdést: Hol húzódnak a határaink? Nos, ott ahol Te magad meghúzod.... ha úgy érzed, méltatlanul bánnak veled, akkor Te magadat sem becsülöd eléggé.

Szerelmi téren pedig lehetőségünk lehet ezen a héten arra, hogy kikerüljünk olyan méltatlan és hazugságon alapuló kapcsolatokból, melyek már jó ideje nem szolgálnak minket. Tiszta helyzetet teremthetünk, mely biztonságérzést nyújt számunkra.

Mindazt, melyet eddig az illúziók szemüvegén keresztül szemléltünk, most a maga valóságában láthatjuk.

Amikor az ember készen áll saját illúzióinak elengedésére, megnyerheti a sokszor kiábrándítónak tűnő valóság mellett a valódi és tartós megoldások lehetőségét is.

Elérkezett az ideje annak, hogy felemeljük a fejünket és kiálljunk magunkért. A saját emberi méltóságunkért.

Erre a helyzetre kértem kártyát Peter Orban A változások Symbolonja kártyáiból....

A HOSSZAN TARTÓ

A tartósság, szilárdság, megtartás, folytatás.

Az előző lap (a vonzalom) a nemek közötti delejes vonzerőről szólt. Az új képen (32) az, ami korábban csak vonzalmat érzett, most tartósságot kíván. Az a kérdés tehát, hogy meddig maradnak egymással, akik egyesültek. Míg az előző lap csupán a szerelem tartósságáról vallott, addig a 32. lap tartós szövetséget említ -olyat, mint a házasság!

Vigyázat! A tartósság nem megrekedtséget jelent. Nem zátonyra jutást. A tartósság valójában egy finom mozgás, amely - akár a planéták mozgása - örökérvényű törvényszerűségek szerint megy végbe.

AZ ORÁKULUM AZT MONDJA

A hexagram olyasvalamire utal, ami sokáig fog tartani. Az ifjúságra jellemző türelmetlenségnek és változatosság iránti vágynak lassacskán vége. Elérkezett a felnőtté válás ideje, amely eltökéltséget kíván a megkezdett út folytatásához.

Kitartást kívánok Nektek, Györgyi