Heti üzenet 10.16.-10.22.

2023.10.14

"A női princípium újra felemelése döntő a Föld harmóniája szempontjából." David Icke


Energiánk továbbra is a női energia, a maga tápláló és befogadó szeretetteljes jellegével. Ám mostanra ez az energia erejét vesztette, és szükség van a megerősítésére. A látszat mögül most előbújhatnak a valódi tartalmak is: a külsőségek és a megjelenés túlhangsúlyozása helyett a valódi értékek. A hosszútávú és tartós dolgok, értékek adják most biztonságérzetünket. A női energiák képezik mindennek az alapját. Képezik (-nék) a család építőkövét, megtartó erejét.

Ennek az energiaminőségnek a hiánya alapvetően árnyékolja be mindannyiunk életét, a férfiak éppúgy szenvednek hiányától, mint maguk a nők. Nehézségeket és blokkolt lelki tartalmakat eredményezve. 

Kapcsolataink is egyre inkább egy látszat közösségi térre korlátozódnak, mint a média. Egy virtuális létezési mód van kialakulóban, melyben elmosódnak az országhatárok. Ugyanakkor mégis mélységesen ragaszkodunk ahhoz, ahol és amiben élünk. Az interneten nem ismerünk határokat, a való életben pedig a szomszéd város is áthidalhatatlanul messzinek tűnik.

Az élet örömeit szeretnénk élvezni, miközben elfeledkezünk a közösségben való gondolkodásról. Arra koncentrálunk, hogy mi magunk minél többet, jobbat nyerjünk az élettől. És elfeledkezünk az adok-kapok egyensúlyáról. Elvárásaink csapdájában vergődünk, ahelyett, hogy magunkat építenénk.

Torz értékrend mentén haladunk. Egyfelől érthető, hiszen az elmúlt évezredekben társadalmi és közösségi elvárásoknak kellett eleget tennünk, háttérbe szorítva saját igényeinket és elképzeléseinket. Most úgy tűnik átestünk a "ló túloldalára": mintha elfeledkeznénk a közösségben, kapcsolatokban rejlő erőről. Elutasítjuk a megfelelési kényszert-helyesen amúgy – de közben elfelejtünk energiát, időt, elkötelezettséget, elfogadást és némi konszenzust beletenni a kapcsolatainkba.

Miközben hegyeket emelünk régi sérelmeinkből és önös elvárásainkból. Önmagunk védelmét szolgálják ugyan, de legalább annyira gátolnak. Itt az idő, hogy elengedjük ezeket: az elvárásainkat önmagunk emelésére cserélni. A védelmi rendszerünket pedig a lelkünk mélyén ejtőző félelmek feloldásával és tudatos határmeghúzással helyettesíteni.

A bensőnkből fakadó erő és önmagunk szeretete feléleszti az ősi női erőt. Ez az, ami a férfit elbűvöli és változásra készteti.

A párharcok helyett tegyük fel a fejünkre a koronát. Ha mi változunk, a világ is változik.

Ehhez szeretnék segítséget nyújtani egy előadással, mely utat és perspektívát mutat.

A részleteket itt találod: 

Kiút a toxikus kapcsolatokból

Szeretettel: Györgyi