Heti üzenet 10.03.-10.09.

2022.09.30

"Az igazság oszthatatlan. Vagy minden oldalát megvilágítod, vagy hagyd sötétben, míg kedvezőbb fényviszonyok lehetővé nem teszik, hogy teljes képet alkoss." Lakatos István

Teljes képben gondolkodás...

Hetünk témája ismét a kapcsolatok köré szövődik. Ám most nem annyira az emberi kapcsolataink kerülnek előtérbe, hanem az üzleti jellegű, pénzkeresettel összefüggő kapcsolataink, üzleti ügyeink. Ez egyeseknek jelenthet egy hivatali munkát, másoknak pedig egy olyan üzleti tevékenységet, melyet hivatalos szerveknek végez. És jelentheti azt is, hogy hivatalossá tesszük eddigi tevékenységünket.

Bármi is ez, egy dolog biztos: a pénzkereseti lehetőségek kerülnek előtérbe. Vagyis lesz, aki vállal hivatalos, bejelentett állást, lesz, aki épp a vállalkozás valamilyen formájában gondolkodik, és lesz, aki a meglévő vállalkozását szeretné bővíteni. Illetve lesz, aki munkájában magasabb szintre léphet.

Nem meglepő mindez, hiszen a megnövekedett anyagi terhek ezt a megoldási lehetőséget vetítik elénk.

Alapvetően jókor, jó időben kezdjük el a lehetőségeink mérlegelését. És első olvasatra úgy is tűnik, hogy a kitartás, az elkötelezettség meghozhatja a maga gyümölcseit. Ám még nem látjuk a teljes képet, s ez által nem látunk bizonyos dolgokat a maguk realitásában.

Az energiák kedveznek annak, hogy valami új kezdetét vegye az életünkben, van még olyan, mi csiszolásra szorul. A szilárd alapok, a hit, és a magasabb szellemiség rendelkezésünkre áll. Ám nem látjuk az útvesztőket, a lehetséges csapdákat, melyek mindenben ott rejlenek, hiszen minden út göröngyös imitt-amott. Épp ezért a sietség, a görcsös akarás most nem tesz jót. Ezek a lehetséges csapdahelyzetek előbb - utóbb feltárják magukat előttünk, csak még nem látjuk a teljes képet, és vannak vakfoltjaink.

Érdemes most meghatározni helyzetünket a környezetünkhöz képest és a társadalomban is egyaránt. Észrevenni azokat a kis réseket, melyeken beférünk még, és ahol vannak olyan ajtók, melyek nyitva állnak előttünk. Mérlegelni, megéri-e nekünk, van-e ott hely még a mi számunkra is? A Róka lapja nagyon beszédes: találékonynak és élelmesnek lenni most üdvös, ám mindig érdemes szem előtt tartani, hogy mi az, amit még elvehetünk a nagy egészből.

Használjuk a meglévő szilárd alapjainkat, és építkezzünk lassan. Mint amikor a jó gazda elülteti a magot a földbe, hagyja kikelni. Öntözi, ápolja, és közben ő maga is tanul, bölcsebbé válik. S eközben megérkeznek a megoldások, a felimerések is. És bizony van, akinek érdemes még új tanulmányokba is fogni, hogy amit szeretne csinálni, abban tudása a lehető legalaposabb legyen.

Ha így teszünk, szerencsésen megtalálhatjuk azokat a területeket, melyben szívünk szerint tudunk kiteljesedni.

Érdemes időt adni mindennek, hiszen jelenleg a dolgok szilárd váza áll rendelkezésünkre mindössze, s az útirány még kijelölésre vár. Lehet, hogy több lehetőség közül is választhatunk, vagy akár több lehetőséget is. Mindenesetre akármennyire is érezzük magunkban az erőt, most érdemes még egyet szusszanni, és megvárni, míg az akadályt képező hegyvonulatok szépen maguktól porlanak el bennünk és körülöttünk is.

Mert úgy tűnik, az erő, a hatalom most nem a mi oldalunkon játszik. Nincs ezzel semmi baj, egészen addig, amíg kiszámítható pályán mozog. Ám most nem ez történik.... de idővel láthatóvá válik mindaz, ami most rejtve van. Nem is olyan sokára.

Szóval, take it's easy 😊 vedd lazán!

Nem kell sietni, akkor induljunk el, amikor már kirajzolódik előttünk a teljes kép.

"Úgy feledkezhetsz meg legkönnyebben a teljesképről, ha közelről nézed a dolgokat." Chuck Palahniuk

Épp ezért a megjelenő Torony lapja azt próbálja megsúgni nekünk, hogy kicsit befelé figyelve, eltávolodva a zajos külvilágtól, megláthatjuk azt, amit közelről szemlélve, a helyzetben benne tartózkodva nem veszünk észre.

Amikor az utcákat rovod, csak egymás után lévő utakat és keresztutcákat láthatsz. Ám, amikor fentről nézed a tájat, kirajzolódik előtted a teljes (tér)kép, az egész város...

Valahogy így...

Szeretettel, Györgyi