Heti üzenet 09.26.-10.02.

2022.09.25

"Gyermekeitek nem a Ti gyermekeitek...

Általatok érkeznek, de nem belőletek.

És bár véletek vannak, nem a birtokaitok.

Adhattok nekik szeretetet, de gondolataitokat nem adhatjátok.

Mert nekik saját gondolataik vannak....

Ti vagytok az íj, melyről gyermekeitek eleven nyílként röppennek el.

Az íjász látja a célt a végtelenség útján, és ő feszít meg benneteket minden erejével, hogy nyilai sebesen, messzire szálljanak.

Legyen az íjász kezének hajlítása a Ti örömetek forrása. " Khalil Gibran

Az alap energiáinkban most a fejlődés, a stabilitás szükséges és ahogy azt a Fa lapja mutatja, lelki szinten a családi ág érintettsége jelenik meg. Nem mostani időbeni családunk, hanem a generációkon átívelő család, és annak minden hozadéka. Legfőképpen olyan téves eszméket és hiedelemrendszereket lehet és kell most átalakítani vagy megszűntetni, melyek akadályozzák a belső újjászületésünket. Anyáról leányra és apáról fiúra szálltak ezek a téves gondolati minták, melyek egykor még hasznosak voltak és az akkori időkben talán a túlélést jelentette a család számára. Mostanra azonban lejárt az idejük, s inkább gátolnak, mint segítenek.

Erős bennünk az igény a biztonságra, a kiegyensúlyozott, stabil háttérre, melyet a gyökereink, a család képes megadni számunkra. Erős bennünk az igény a biztonságra, a kiegyensúlyozott, stabil háttérre, melyet a gyökereink, a család képes megadni számunkra.  

A családi támogatottság és biztonság mintegy pajzsként is funkcionál jelen zavaros időkben. Ám, ha átörökített téves gondolati minták tengerében úszunk, nem több, mint egy zavaró frekvencia az éterben. Amikor a ház iszapos talajon épül, előbb-utóbb süllyedni kezd. Éppen ezért érdemes most tudati szinten is megvizsgálni hagyományokat, melyek már inkább elválasztanak, mint összekötnek, és csak zavaros érzéseket keltenek bennünk.

A szívbéli, szeretetteljes és tiszta kapcsolódások idejében járunk. Legyen ez családi, baráti, vagy bármely más közösségi értelemben. Ám ezeket akkor vagyunk képesek megélni, ha belül rendet rakunk. Hiszen a biztonság valójában belőlünk fakad, és ez a fajta belső egyensúlyi állapot képes kapcsolataink tengerében is elválasztani a "szénát a szalmától". Családi és generációs szinten pedig hozhat olyan felismeréseket, melyben kimondjuk: "én ezt nem így akarom csinálni az életemben". Hiszen szülőként egy új generációt indítunk útjára, a saját maga választotta útjára. A történelemben százszor tanúi lehettünk, micsoda tragédiákhoz vezet, amikor a szülő a saját útját kínálja fel gyermekének....

A kártya pedig azt mondja, a blokkok leginkább most az anyai ágban keresendők. Karmikus, évezredek óta cipelt lélekemlékek ezek, melyek tragédiák sorából keletkezett lelki sérülésekből fakadnak.

Nőiségünk tiszta megélésének évezredes gátjai.

Férfiként pedig különösen fontos ez, hiszen a nőiség első megtapasztalása az anya-élmény, s mint ilyen meghatározza a női energiákhoz való alapvető viszonyulást.             A párkapcsolati harmóniát, vagy konfliktusokat. És mindazt, amit apaként adhatsz születendő leányodnak.

Érdemes most tabudöntögető üzemmódban megválni szokások, vélekedések, elvárások és elavult hagyományok szövedékeitől, hogy aztán megalkothassuk a sajátunkat, melyet majd mi is továbbadhatunk.

És érdemes most lehántani lelkünkről évezredek sebeit, megcsontosodott elveket és eszményeket, hogy végre megvalósulhasson az a tiszta női minőség, mely gyógyítója a férfi lelkeknek is, s ez által a világnak is.

Szeretettel, Györgyi