Heti üzenet 09.20.-09.26.

2021.09.17

"Az élet egyik legnagyobb tragédiája az, ha végig kell néznünk, hogyan hullik szét a kapcsolatunk egy olyan probléma miatt, amit meg lehetett volna oldani egy intelligens, felnőttekhez méltó beszélgetéssel." Francine Rivers

Hetünk témája a kommunikáció, annak minden formája, különös tekintettel a nem szavak szintjén zajló, ún. metakommunikációra. Ebben hangsúlyos, az arckifejezés, a gesztusok, de még a sóhajok mikéntje is, és mindaz, amivel elmondjuk a másiknak azt, amit szavakkal nem akarunk, vagy nem tudunk közölni. S hidd el, ha a mást mondasz, mint amit sugárzol, nem fognak hinni neked.

A kommunikáció egy hatékony eszköz, annak, aki mesterien használja, s egyben olyan, mint egy éles lövedék.... s ebben a szándék az, ami meghatározó. Nem mindegy, hogy problémamegoldásra, vagy annak gyártására használod....

Itt most megjelenik a rivalizálás, a versengés. Már nem csak éreztetjük, sejtetjük, hanem ki is mondjunk. Újra élednek azok a viták, melyek már elcsitulni látszottak. Egyfajta presztízs harc ez, mely bizonyos dolgok átgondolására késztet: érezheted úgy, hogy ez a helyzet nem tartható tovább, és új utakat keresel. 

Úgy érezheted, ez az intrikus, és álságos, hazugságokkal terhelt kapcsolat akadályoz, és egyre távolabb kerülsz a vágyott céljaid elérésétől. Mert örömöd, kiteljesedésed most abban rejlik, hogy kamatoztathasd tudásodat, s az egyre növekedjék.

Ugyanakkor a Hold lapja mást is mond nekünk: minden külvilágból jövő hatás tükrözi azt a folyamatot, mely benned zajlik. Ebben megláthatod saját hibáidat és erényeidet egyaránt. Valahol tehát Te magad is elvétetted a módját ennek az együttműködésnek. Hisz hiába minden szándék, valósággá akkor válik, ha Te is beleállsz ebbe a folyamatba. S most, amikor minderre ráébredsz, már tudod, hogy ez nem a Te játszmád, innen csak elhajózni érdemes, vagy legalább is, ebben látod a megoldást.

Nem ez az a hely, ahol profitálhatsz tudásodból, s ahol még többre tehetsz szert.

Mindez növelheti benned a feszültséget, hisz szeretnél megoldást találni, s most ezt abban látod, hogy új utakon indulsz tovább. Csak hangolódj rá a körülötted lévő világ működésére, s érezni fogod, melyik áramlat az, amely tovább visz az utadon. Melyik irány az, amellyel együtt rezdülsz, s képes vagy belesimulni annak működésébe, összehangolódni vele, mint a húrok a gitáron. Melyek bár külön-külön is szép hangot adnak, de együtt csodálatos dallamot képesek varázsolni.

Kitartással, elkötelezettséggel és alkalmazkodással képes vagy elérni mindezt. Megtalálhatod a helyed, ahol leginkább kiteljesedhetsz és szolgálat örömét is megleled.

Egyfajta útkeresés ez, melyet Te magad inspiráltál - akár tudattalanul is - azzal, hogy tested minden porcikájából azt sugároztad: amiben most vagyok, az számomra nem elég jó, nem az én helyem.... s a reakciók is ennek megfelelően alakultak. Hozzásegítve Téged ez által ahhoz, hogy végre megleld a helyed ebben a körforgásban.

Csodás hetet kívánok Nektek, Györgyi