Heti üzenet 09.13.-09.19.

2021.09.12

"Az agresszió olyan, mint a fregoli kabát. Ha kifelé fordítom, erőszak, ha befelé, szorongás." Dr. Ranschburg Jenő 

Gyilkos szavak..., megalázó játszmák


Mindössze ennyit kell tudnod ahhoz, hogy helyén kezeld a helyzetet. Az agresszor fél, bizonytalan, s ezt agresszív viselkedéssel kompenzálja.

Érdemes most, ezen a héten hallgatni a megérzéseinkre, figyelni az égi útmutatásokra, mert ebben rejlik sikerünk záloga.

Érzed pontosan, hogy valami nincs rendben, de nem látsz tisztán, s a környezetedben lévők sem könnyítik meg a helyzetedet.

"Fecseg a felszín és hallgat a mély." Írta József Attila versében, s ez most a legtalálóbb mondat erre a helyzetre. Tisztán és pontosan érzékeled, hogy a felszín alatt valami egész más bújik meg, de nem tudod mi az.

Épp ezért figyelj most a jelekre, megérzéseidre. Ha ezekre hagyatkozol, jó irányba haladsz. Ebben a folyamatban nem vagy a helyeden. Nem illeszkedsz, a helyzetet nem látod tisztán. Körülötted olyan negatív hatások vannak, melynek okát nem tudod. Ugyanakkor részese vagy. Egy olyan helyzetben találod magad, melyben a fejed fölött zajlanak az események, s bár nem rólad szól, érintett vagy.

Szeretnéd tisztán, őszintén kezelni ezt a szituációt, de maguk a részt vevők azok, akik erre nem képesek. Mindez elszívja az energiádat, elbizonytalanít.

Ugyanakkor ez a tapasztalat hozzásegít ahhoz, hogy lezárj egy ciklust az életedben. Levonva a tanulságokat, tovább léphess. Ez a fejlődésed záloga: nem keresni minden áron az okokat, egyszerűen csak elvágni ezt a gordiuszi csomót, megszüntetni azt a helyzetet, mely egészségtelen, s hova tovább megbetegíthet.

Amikor egy olyan szituációban találjuk magunkat, melyben a részt vevők egymás közti konfliktusának "áldozatai" vagyunk, szükséges meghúzni a határainkat. Távolságot tartani, függetleníteni magunkat ezektől a hatásoktól, s ha szükséges új utakat keresni.

Ne feledd, csak addig vagy kiszolgáltatva egy ilyen helyzetnek, amíg úgy gondolod, hogy ezt el kell viselned. Amint eldöntöd, hogy ez nem a te utad, érkezni fognak a lehetőségek.

Sem az ellenállás, sem pedig az elhatárolódás nem lesz segítségedre. ...de ha megérted az agresszor viselkedésének okát, ezt a mélyen gyökerező félelmet, többé már nem lesz hatalma feletted. Mert a megértésed elfogadást szül, és egy félelemmentes, szabad lelkiállapotot. S ez cseppet sem lesz ínyére annak a szorongással teli embernek, aki csak akkor érzi magát biztonságban, ha kontroll alatt tarthat. S ennek a kontrollnak az eszköze számára a rettegésben tartás.

A megértés szülte elfogadás most is, - mint amúgy mindig - szabaddá tesz. S ebben a szabadságban lehetőségek tárháza jelenhet meg az életedben.

Csodás hetet kívánok Nektek, Györgyi