Heti üzenet 09. 12. - 09. 18.

2022.09.12

"Mikor igazán megérted a karmádat, rájössz, hogy az életedben mindenért te vagy a felelős. Hihetetlen erőt ad, hogy tudod, a jövőd a te kezedben van." Keanu Reeves

Sorsátírás mesterfokon

Ez a hét a lezárásról és a hozzá kapcsolódó új kezdetekről szólhat sokunk számára.

Ez legfőképp kapcsolatainkat és mélyebb vágyainkat érinti. Amikor lezárunk egy korszakot is azzal a kapcsolattal, melynek véget vetünk.

És nagy reményekkel vetjük bele magunkat azokba a reményteljes új kezdetekbe, amelyek eddig blokkolva voltak az életünkben. Szemünkkel az élet adta örömök horizontjára tekintünk. Beteljesíteni kívánjuk most mindazt, amit eddig elzártunk magunk elől.

A lezárás azonban kíván tőlünk egy szeretetteljes kommunikációt, hogy ez által is megpecsételődjék a lelkünkben megfogalmazódott szándék, és elindulhassunk a felé a jövő felé, melyet megteremteni szándékozunk most. Természetesen, az élet itt is ad nekünk némi kihívást, hiszen könnyen lehetséges, hogy ebben a beszélgetésben felmerülnek megtévesztő hazugságok, melyekkel most szembesülni kényszerülünk. Akár egy érzelmi ráhatás is, ha másért nem, hát azért, hogy legyen egy kis lelkiismeretfurdalás bennünk....

Döntéseinket éppen ezért most érdemes most alapos mérlegeléssel meghozni, annak tudatában, hogy mindenki a saját sorsáért felelős. Nem vállalhatjuk a felelősséget mások elhibázott döntéseiért és életéért. Akkor sem, ha tisztán körvonalazódik előttünk, hogy a másik fél éppen a "vesztébe rohan". Szeretetteljes és segítő hozzáállás nem azonos a másik terhének cipelésével. A megoldás mindenkinek a maga kezében van.

Ha a kapcsolatban hagytam, hogy egy méltatlan helyzetben legyek, - akkor levonva a tanulságokat - itt az ideje a méltóságteljes továbblépésnek. Legyen az bármilyen kapcsolat. Könnyen lehetséges, hogy az, amiről eddig azt hittem, egy stabil kapcsolódás - legyen az bármilyen életterületen -, kiderülhet, hogy csak számomra tűnt annak.

Az illúziók világától való megszabadulás járhat ugyan csalódottsággal, de még mindig egy jó lehetőség arra, hogy életünket stabil alapokra helyezve induljunk tovább.

A szembesülések ideje is ez egyben. Amikor az eddig dédelgetett légvárak megroggyannak, hogy helyüket átvegyék azok a valódi belső vágyak és késztetések, melyek életünkben a valós értéket képviselik. És nem csak most, hanem úgy általában mindig.

Itt az ideje univerzális értékekhez igazítani magunkat, és egyben az életünket is. Életünk minden területét, hiszen nem elválaszthatóak egymástól, tekintve, hogy mindegyik része a bennünk élő egész-nek.

Különös figyelmet szentelve azoknak az életterületeknek, melyek most éppen aktuálisan középpontba helyeződnek. Benne foglaltatik most ebbe minden kapcsolat, mely a lelkünk benső kis kertjét érinti, legyen az családi, szülő-gyerek, testvéri, baráti, munkahelyi vagy párkapcsolat.

Mindenkinek az kerül most fókuszba, ahol épp rendezni valója van, ahol le kell zárni egészségtelen folyamatokat, el kell engedni korlátozó hiedelmeket és ezzel bizonyos karmikus terhek alól is felszabadulhatunk.

Szeretettel, Györgyi