Heti üzenet 09.06.-0.12.

2021.09.04

"Nemet mondani másoknak: ez része a felébredésnek, ez gyönyörű. A felébredés része, hogy úgy éled az életedet, ahogy helyesnek találod. Értsd meg: ez nem önzés." Anthony de Mello

Nem látsz tisztán.....a vágyaid, a benned megnyilvánuló őszinte, tiszta szándék valahogy nem engedi meg, hogy reálisan szemléld a dolgokat. Amiről itt szó van, nem most kezdődött, régebbi időkre nyúlik vissza. Mindketten vállaltátok, hogy ezt a helyzetet itt és most megoldjátok, feloldjátok. Eljött az ideje közös dolgaitok rendezésének. A rivalizálás, versengés, melyet most is folytattok, így, vagy úgy, de véget ér. Nem másról van itt szó, mint a régi és az új találkozásáról, a változást akarók rugalmasságáról és a régibe becsontosodottak merevségéről. Lehetőséged van most megbocsájtani... mit is? Mindazt a méltatlan helyzetet és bánásmódot, melynek részese voltál/vagy, s elfogadni, hogy a változást, az újat nem mindenki képes befogadni, van, aki a régi keretek között érzi jól magát. Megbocsájtani magadnak az el nem fogadást, a görcsös akarást, hogy szabadon tudj tovább lépni.

Nem csak azért, mert ideje van a megoldásnak, rendezésnek, hanem azért is, mert egészségtelen helyzetet teremt. Olyannyira, hogy ha nem élsz a kínálkozó lehetőséggel és benne maradsz a helyzetben, a fizikai egészséged (is) látja kárát.

Egy karmikus ciklus végéhez értél, és itt lenne az ideje, hogy levonva annak tanulságait, tovább lépj. Nem köt már semmi és senki. Maradhatsz is, ha jól esik a szenvedés, ám ebben az esetben készülj fel: a következő utad az egészséged helyreállítása lehet. Pont azért, mert nem esik jól, túlnőtted ezt a helyzeted, nincs már dolgod vele, s a látszólagos komfort, melyet biztosít, önámítás, semmi egyéb.

Tedd fel magadnak a kérdést: "Lehetne ennél még jobb is?" S csak idézd fel mindazt, ami még jobb lehetne, még komfortosabb, még szebb, még...még...még....

Na, ugye....

Útkereszteződéshez értél, nem csak azért, mert lezárhatsz egy életciklust, hanem mert kezdhetsz egy újat... egy merőben mást, ami talán még neked is a szokatlanság erejével hat...., végtére is változást akarsz nemde?

Itt az ideje, hogy beengedd az életedbe az újat, mely persze sosem megy olyan könnyedén és egyértelműen, mint ahogy azt elképzeljük, mikor vágyunk rá. Ami a belső feszültség és vívódás tárgya: kimozdulás egy megszokott életformából. Eddig körbevetted magad a szeretteid, barátaid biztonságosnak vélt közegével, mintegy bepólyáltad magad, s ez biztonságérzetet nyújtott számodra. Ami most feladatul adatott: kilépni egy nagyobb nyilvánosság elé és merni megmutatni magad. Félre ne érts, nem a média nyilvánosságára gondolok. Lehet ez egy olyan munka, melyben emberekkel foglalkozol, vagy akár a közösségi médiához kapcsolódik. Egy biztos, kicsit kizökkent abból a helyzetből, melyben kényelmesen megágyaztál magadnak. A háttérben maradás nem opció többé.

Hallgass a szívedre! Az a kapcsolat - legyen az üzleti, baráti, vagy szerelmi - melyben most vagy, nem őszinte. Önáltatással, őszintétlenséggel telített, melyben a résztvevők valami olyasmit próbálnak kinyerni belőle, mely valójában nincs meg benne. Áldásos a továbblépés.

Csodaszép hetet kívánok Nektek, Györgyi