Heti üzenet 09.05.-09.11.

2022.09.04

"A kommunikáció az első dolog, amit ez életben megtanulunk, és a vicc az, hogy mire felnövünk, megnő a szókincsünk, és tudnánk beszélni, mégis egyre nehezebb kitalálni, hogy mit mondjunk, vagy hogy miként kérjük azt, amire tényleg szükségünk van. A nap végén akadnak olyan dolgok, amikről nem lehet nem beszélni. Akadnak dolgok, amiket nem akarunk meghallani, és akadnak olyanok is, amiket azért mondunk ki, mert nem akarunk többé hallgatni. Akadnak dolgok, amik többet érnek a szavaknál, ezek a tetteink. Akad olyan is, amit azért mondunk, mert nem mondhatunk mást. Bizonyos dolgokat magunkban tartunk, és nem túl gyakran, de néha-néha a dolgok önmagukért beszélnek." részlet a Grace klinika c. filmből

Szavak, ablakok, vagy falak....

Ezen a héten megoldásokat keresünk és jó eséllyel találunk is.

Új kezdetek alapjait rakhatjuk le, s tesszük mindezt megfelelő kommunikáció segítségével. Az utóbbi időben nagyon sokszor jelent meg a kommunikáció lapja, mint a problémamegoldás kiváló eszköze.

Ha mindezt szem előtt tartjuk, akkor most megfogalmazva és kimondva érzéseinket, rátalálhatunk olyan megoldásokra, melyek talán eddig eszünkbe sem jutottak, ám nagyon is működőképesek.

Az előttünk álló héten ugyanis kapcsolataink tükrében működünk.

És amint megtaláljuk a lehetséges megoldást, megérkeznek hozzá a segítő energiák is. Barátok, vagy segítők, coach-ok, akik végig kísérnek a változás folyamatában, mert most van benned elegendő erő, elhatározás, és belső elkötelezettség. 

Fontos lenne ezeket a támogató energiákat és személyeket fogadni, beengedni az életedbe. Amikor vezetni tanulsz, akkor is ott ül melletted az oktató. Te vezetsz, ő kísér. Néha fékez, amikor szükséges, vagy nyomja a gázt. Figyelmeztet, ha jobbra kanyarodsz, de balra teszed az indexet... A változás folyamatában minderre szükség van.

Ahogy bensőnkben letisztázzuk, mi is az, amire vágyunk, amit szeretnénk, képesek leszünk elindulni a változás irányába. Amíg nincs célkijelölés, addig céltalan toporgás van. Ám most eszmélés, megfogalmazás és céltudatosság van.

És elegendő belső erővel rendelkezünk ahhoz, hogy lezárjuk életünk egy nehéz időszakát.

Arra azonban érdemes figyelnünk, hogy mire és hogyan használjuk az erőnket. Fontos lenne mindezt úgy megtenni, hogy a környezetünkben ne romboljunk, ne borítsunk fel mindent. Fájdalmas döntéseket is lehet békében és szeretettel kezelni.

S ez az erő lehet, hogy eddig elnyomó volt és most képesek leszünk ennek határt szabni.

A folyamat a bensőnkben, és leginkább a kommunikáció szintjén zajlik. A tényleges cselekvések majd csak ezután következnek.

Lezárhatunk most egy nehéz és depresszív hangulattal terhelt időszakot, mely a családban is éreztette hatását.

S a nehéz időszak után egy újabb ciklus veheti kezdetét, melyben a szeretet és a szív szava dominál.

Lesznek, akik számára ez bizonyos családi kapcsolatok lezárását jelenti majd.

Kapcsolataink átrendeződésének lehetősége adatik most meg, melyben az eddigi rivalizálás, és dominancia harcok helyett egy közös érdekeken és értékrenden alapuló együttműködés bontakozhat ki.

Amikor nem a győzelem és a felülkerekedés a cél, hanem egy win-win helyzet.

Ez pedig érett személyiségek játszótere.

Szeretettel, Györgyi