Heti üzenet 08. 29.- 09. 04.

2022.08.27

"Néha nincs más megoldás, mint egy huszárvágással véget vetni a dolgoknak... Mert minden időhúzás és újabb esély csak a fájdalmainkat és kudarcélményünket növeli."

Az előttünk álló héten megjelenik a hirtelenség és váratlanság energiája. Lehet ez egy külső esemény, vagy egy saját döntés eredménye is. Bármelyik is az, ha befelé tekintünk, akkor az tűnik fel, hogy nehéz helyzet az, aminek búcsút mondunk. Amibe már egy jó ideje beleragadtunk, és mint bulldog kutya a csontot, úgy rágjuk görcsösen, bemerevedett állkapoccsal. Ez a helyzet azért is volt nehéz már számunkra, mert bár nehéz és erős, már-már agresszív energiák nyilvánultak meg benne, és mégsem voltunk képesek kilépni belőle.

Nos, mostanra értünk meg arra, hogy energiáink olyan szinten letisztuljanak, hogy képesek legyünk egy huszárvágással ennek véget vetni. Ha az élet külső esemény formájában teszi mindezt - talán még nem látjuk -, de egy fényes fordulatot hoz számunkra.

Épp ezért elindulunk most a biztonság irányába, mely lehet a család nyújtotta biztonságérzet is. A harmónia, és az egyensúly kibillentsége után egy megújulás veheti kezdetét. Új kezdetek lehetősége nyílhat meg számunkra.

Ebben folyamatban végre ráláthatunk eddigi veszteségeink okára. Lassan felébredünk abból a szorongó és lehúzó energiából, mely eddig meghatározta a napjainkat.

A családi dinamika átrendeződése zajlik, mely új lehetőségeket kínál mindannyiunknak.

Munka, karrier terén pedig egy magasabb szintre léphetünk a ranglétrán. Jelentheti ez azt is, hogy megtaláljuk az örömet abban a tevékenységben, amit végzünk. Egy szívből végzett munka ez, mely ettől is válhat sikeressé.

És lesznek olyanok is, akiknek az új kezdetek egy új kis lélek érkezését jelenti.

Kilépünk az eddigi belső magányból és elkülönültségből, merjük megmutatni magunkat. Lényünknek azt a kreatív, alkotó részét, mely eddig rejtve volt.

Szükség is volt erre a kissé befelé forduló és elvonulós időszakra, mely által érettebbé, bölcsebbé váltunk, energiáink tisztultak. És képesek voltunk beengedni olyan új energiákat is, melyek segítették fejlődésünket.

Ahhoz, hogy tartósan változzon az életünk, szükséges a régi és elavult mintáktól búcsút venni, melyet gyakran a családtól kapunk örökségül.

A "hogyan is kell lennie a dolgoknak" tipikus helyzete ez, melyben legközelebbi családtagjaink arra ösztökélnek minket, hogy az eddig "jól bevált" minta alapján éljük az életünket.

Itt most nem a szelíd önérvényesítés, vagy a határmeghúzás folyamata zajlik, hanem a nagyon határozott, egy mozdulattal történő elvágása ama bizonyos gordiuszi csomónak.

Nincs többé helye azoknak a régi mintáknak, melyek nem szolgálnak minket, bármennyire is szeretettel próbálják lenyomni a torkunkon....

Egy szigorú és zord apa-kép kerül most leradírozásra, hogy megteremtődhessék bennünk egy másik.

Felszabaduljunk a nyomás alól: "hogyan is kell férfiként léteznünk?"

No meg attól, hogy apa mintára válasszunk újra és újra partnert, konzerválva ezzel a kapcsolati problémákat.

Szeretettel, Györgyi