Heti üzenet 08.23.-08.29.

2021.08.20

"Az ember mindig is racionális lénynek gondolta magát. Fel kéne hagynia ezzel a tévhittel."  Peter Noll

Ha úgy érzed, hogy a fejedben vég nélkül cikázó gondolatok lehúzzák annak súlyát, akkor itt (lenne) az ideje elengedni a teljességgel szükségtelen bűntudatot, a ragaszkodást. Az agyalás, a hezitálás már régóta porondon van lelkünk mezejében, de úgy tűnik, mintha beleragadtunk volna mocsarába, és hínárjai oly erősen körbefonnak minket, hogy nehezen szabadulunk tőle. Pedig most lehetőségünk lenne némi belső munka árán arra, hogy megszabadulva a "túlspirázó", problémagyártó énünktől, életünk szerencsésebb fordulatot vehessen.

Úgy tűnik azonban, hogy a változást halogatjuk még kicsinykét. Mintha arra várnánk, hogy valaki visszaigazolja számunkra, hogy a döntés majd tuti lesz, biztonságos kimozdulni a komfortzónából, és hurrá....! Így aztán még egy kicsit elidőzünk a jelenlegi langyos iszapban, és megpróbáljuk elhitetni magunkkal, hogy ez így nagyon is jó nekünk. Jelzem, hogy az elfojtás sajátja, hogy előbb-utóbb manifesztálódik különböző testi-lelki problémákban. Ahhoz, hogy valóban megéljük életünkben a harmóniát, bizonyos dolgok lezárásának érkezett el az ideje. Párkapcsolat szintjén itt az ideje felvállalni régóta elfojtott érzéseinket. Legalább magunknak bevallani, hogy mire is vágyunk tulajdonképpen. 

A munka frontján pedig ideje elgondolkodni azon, hogy valóban a helyünkön vagyunk? Azt csináljuk, amit szeretnénk?

Érdemes most figyelnünk bevillanó gondolatainkra, érzéseinkre, melyek megmutathatják számunkra az irányt.

Sorsfordító időket élünk, s nem csak úgy általában, hanem személyre szólóan is. Ha a világ változik, illúzió csupán azt gondolni, hogy mi a változatlanság terében maradhatunk.

Ebben a változásban pedig a legjobb tanácsadó most a szív szava. A szívből meghozott döntés. Ha félelemből halogatjuk mindezt, akkor kipipálhatjuk a felesleges körök futása opciót is életünkben.

Ami most látszik, az annak a feszültsége melyet a döntésképtelenségünk és az időhúzásunk eredményez.

Épp ezért kértem egy lapot, hogyan is tudnánk végre megugrani a változás magasra tett lécét életünkben:

Az elméd és a szíved közti áthidalhatatlannak tűnő szakadék nem más, mint az ego játéka, mely elhiteti velünk, hogy a megoldás a józan 1x1 logikájával kisakkozható..... valóban így lenne?

Csodás hetet kívánok Nektek, Györgyi