Heti üzenet 08.16.-08.22.

2021.08.14

"Az ember soha nem egyetlen személy. Az vagy, akinek tartod magad, másrészt az, aki valójában vagy." Cecelia Ahern

Hetünk a megrekedtség energiaterében dagonyázik, hogy aztán lassan, nehézkesen elinduljon a megoldás irányába.

Akadályok tornyosulnak, magasodnak fölénk, vagy legalább is így érezhetjük. Valójában belső félelmeink, önhazugságaink késztettek megtorpanásra bennünket. Ezeket régóta cipeljük magunkkal, már-már személyiségünk részévé szerveződtek. Ragaszkodunk is hozzá rendesen, olyannyira, hogy hagyjuk, hadd tereljen el bennünket utunkról, melyen haladhatnánk is. 

Férfiként most leginkább a saját belső félelmeidről van szó, melyek mostanra már föléd magasodtak, s nem bírsz velük. Félelem elementálok ezek, melyeket te magad teremtettél, s most a megrekedtség mocsarába kényszerítenek. Letérítenek utadról, mert a kormánynál állva, úgy érzékeled, ha ezt az irányt tartod tovább, zátonyra futsz. A zátony valójában csak az elmédben létezik.

Nőként pedig leginkább a félelem, vagy a féltékenység zöld szemű szörnye az, ami hatalmába keríthet, mert úgy tekintesz önmagadra, mint aki nem elég jó, aki megcsalható, eldobható.... S ez a torz látásmód kényszeríthet bele tévutakba, apró intrikákba, melyekre egyáltalán nem lenne szükség. Valóban olyan félelmetes az a másik, vagy csak eddigi tapasztalataidban megreccsent önértékelésed teszi azzá?

Mindez nem csupán a párkapcsolati értelemben értendő. Lehet ez munka, munkatárs, vagy családi kapcsolat egyaránt.

Közeledni kéne kicsinykét egymáshoz, beszélgetni is talán, de e helyett inkább hajlamos lehetsz trükkökre, kisebb-nagyobb játszmákra. Hátha így nem kell elmondani, megbeszélni, megnyílni.... S ebben a hallgatásban most csak bezárkózol, s nő a feszültség. Jelentéktelen, semmi dolgokon kialakuló viták, melyek csak tünetei a mélyben megbúvó kimondatlan feszültségeknek.

Nem látsz tisztán, mert helyzetértékelésedet beárnyékolja a borúlátás, az önbizalomhiány, s a mindenek feletti aggodalom: hogyan látnak mások, mit gondolnak rólam?

Amíg a külvilágnak való megfelelés motivál, s a társadalmi megítélés, a status quo az elsődleges számodra, addig gúzsba kötöd magad.

Meghallgathatod a barátaidat, a tanácsadódat, a gurudat, bárkit, hisz bármelyik pillanatban csinálhatunk valamit rosszul. De egyrészt tudd, ki az, akit érdemes meghallgatni és ki az, akit nem. Továbbá pedig tudd, hogy emberi értéked önmagában mindig pozitív, minden pillanatban, a tiéd is és mindenkié. Ami megkérdőjelezhető, az mindössze a viselkedésed. Ne azonosítsd magad a cselekedeteiddel, a viselkedéseddel, a társadalmi helyzeteddel és legfőképp ne azonosítsd magad mások rólad alkotott véleményével!

Tanácsos kimozdulni ebből a kellemesnek semmiképp nem mondható helyzetből.

Hogyan is?

Ráébredve önnön nagyszerűségedre, emberi mivoltod csodájára, egyszeri és megismételhetetlen önmagadra. Arra az isteni minőségre, intelligenciára (nevezd, ahogy akarod), melyet magadban hordozol te is, mint ahogy mindannyian. Férfiként helyreállítani önértékelésed, nőként pedig a férfi helyét és minőségét önmagadban.

Csodás hetet kívánok Nektek, Györgyi