Heti üzenet 08.15.-08.21.

2022.08.13

"A hibákat nem kell szégyellni. A hibák megtanítanak bennünket felelősséget vállalni, megtanítanak arra, mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Tudni fogjuk, legközelebb mit csinálunk majd másképpen, hogyan lehetünk jobbak, bölcsebbek a jövőben. Cecilia Ahern

Úgy tűnik útelágazódáshoz érkeztünk, amikor is bizonyos döntéseket érdemes lenne meghozni. Vagy legalább is elindulni valamerre. Kapcsolatainkban egy ciklus végéhez érkeztünk, és a folytatás ugyanazon a módon már nem lehetséges.

A múlt lapjai mutatják, hogy régóta az önámítás energiáiban léteztünk, de mostanra ez már sok nehézséget okozott, és most egy nagy levegőt véve elindulunk, hogy megbarátkozzunk a valósággal.

Tudatalattink lapjai mutatják, hogy mélyen, legbelül érezzük a változtatás szükségességét. Itt kiemelt szerep jut a kommunikációnak. Egészen pontosan annak, hogy lezárjuk végre azt az erőből való kommunikációt, mely csak veszteségeket szül. Az erőnek többféle megnyilvánulása is van. Választhatjuk most azt a szeretetből fakadó, szelíd erőt, mely belső magabiztosságból fakad, és növeli a másik félbiztonságérzetét.

Amire tudatosan törekszünk, az a kapcsolatainkban a szeretet, a tiszta helyzetek megvalósítása. Ez az, ami új energiákat és harmóniát eredményezhet.

Ne felejtsük el azt, hogy a másik fél azt tükrözi vissza, amit mi magunk sugározunk. Ha változunk, a környezetünk is másképp viszonyul majd.

Tanulni kell a helyes önkifejezést. Az üres fecsegés, mely a kusza gondolatok eredménye, nem visz előrébb.

A belső tisztázás vezethet el a helyes önkifejezéshez. Amikor tudom mit szeretnék.

A jelenben szívből törekszünk a harmónia és az egyensúly megteremtésére, ám mindehhez szükség van a belső változásra.

A játszmák, az őszintétlenség csak további nehézségekhez vezetnek.

A nehézségeken és akadályokon belső átalakulásunk révén tudunk úrrá lenni.

A belső átalakulás folyamatában régi, berögzült gondolati mintáink átírása szükséges. Ezek a gondolati rögzültségek azonban olyan lelki blokkokat takarnak, melyek feloldása nélkülözhetetlen. S ez az, ami majd az irányítás fókuszú, némiképp agresszív kommunikációnk megváltoztatását eredményezi majd.

A kommunikáció egy eszköz, melynek kincsestárát könnyen elsajátíthatjuk, ám valódi változást ebben is a belső átalakulás képes hozni.

Az elnyomó, agresszív kommunikáció mögött gyakran egy félelemmel teli lélek bújik meg, akinek lélek lenyomataiban a kiszolgáltatottság és tehetetlenség energiái iszaposodnak.

N(euro)L(ingvinisztikus)P(programozás) egyik alaptétele így hangzik:

"A kommunikációnak nincsenek hibái, csak eredményei."

..mert a negatív eredmény megmutathatja, hogyan és miben szükséges változtatni....

...mert kiderülhet, hogy olyannyira különbözünk, hogy nem érdemes tovább erőltetni....

...mert igen, olyan is van, amikor a választásunk, döntésünk nem volt megalapozott.

Szeretettel, Györgyi