Heti üzenet 08.08.-08.14.

2022.08.07

"Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.
Hiányosságom váljék jósággá benned.Egyetlen parancs van, a többi csak tanács:
igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás:
Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.
Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában." Weöres Sándor

Tantrikus mélységek és magasságok

Hetünk lapja a Nap, mi is lehetne más, hiszen az oroszlán havában járunk, és a Nap uralkodói minősége most teljesedik ki igazán. Ám ugyanakkor ebben az uralkodói energiában valami mégsem teljes. Mégpedig az, hogy másik pólusa, a női energia rangvesztésben van. Semmilyen öröm, beteljesedés nem lehet igazán teljes, ha a környezetre vetített hatása nem pozitív. Ha az egó akarata szabotálja a másik pólus kiteljesedését, felbomlik az egyensúly.

A múlt lapjai mutatják ugyan, hogy belső vívódások és párharcok árán sikerült egy teljesebb és lelkileg egészségesebb egyensúly-félét létrehozni, ám itt mégis valami talmi, és nem valódi megoldás született. Formálisan talán mondható megfelelőnek, ám a valóságban messze nem az.

A vágy, a beteljesedés ígérete, a család adta lelki és anyagi biztonság sorsszerűen fűzi össze e két energiát, ám ebben a szövetségben korántsem teljes az összhang. 

A több ezer éves múlt árnyai lopakodnak még mindig lelkünk rejtett szegleteiben, melyek az erőszakról, és az eltárgyiasultságról mesélnek. Amikor az egyesülés teljesítendő, köteles kényszer volt, és tárgyként kellett áldozni az utódok létrehozásának oltárán.

Tanulni kell az öröm kölcsönösségét és uram bocsá' szentségét.

Ehhez a régmúlt hamis eszményeit és irracionális szemléletét kéne levetni magunkról. És meglátni ebben a magasztosat, ami egy magasabb szintű megéléshez vezethet.

Félreértés ne essék, van ebben sokféle szín és árnyalat, s mindenki azt éli meg benne, amit képes megélni. Vagy éppen, amire vágyik. De nem baj, ha ismerjük a teljes palettát, s tudunk róla, hogy vannak még további lehetőségeink ebben a mesében is.

Nehezen hozzuk össze a földit, az anyagit a szellemivel, mert a kettő közt a kapocs, a lelkünk. S hovatovább ez a legféltettebb és talán legsérültebb részünk is.

A biológiánk diktál, és nem akarjuk látni, hogy van ennél feljebb is....

Lelkünkkel való kapcsolódás által juthatunk el szellemi önvalónkhoz, s tapasztalhatjuk meg a magasabb szintű megéléseket ebben a közös, érzéki táncban IS.

Szeretettel, Györgyi