Heti üzenet 08.02.-08.08.

2021.08.01

"Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.
Hiányosságom váljék jósággá benned.

..........................................................
Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.
Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában."

Weöres Sándor: Szembe fordított tükrök

Ha egy találó címet kéne adnom az erre a hétre születendő írásomnak, az ez lenne: Az egó arcai

Ami ugyanis áthatja a hét energiáit, az az egó arcai. Azok a maszkok, melyek annyira hozzánk nőttek, hogy már azonosultunk velük. Szerepeink, melyeket otthon, a családban, a munkahelyen és a párkapcsolatban magunkra öltünk, olyannyira, hogy végül elhisszük, ezek valóban mi vagyunk..... Gyakran örömünket leljük bennük, s be nem vallottan szeretjük, ha mi vagyunk a család összetartója, a lelkek gyógyítója, és még sorolhatnám. Ebből egy dolog marad ki, az pedig Te magad. Hogy mindezek a szerepek mögött ki is rejlik valójában?

Itt az ideje befelé tekinteni, lelkünk mélyére ásni, s megtalálni azt a valakit, aki anno megtervezte földi életét, s vele együtt az álarcait, szerepeit, védelmi mechanizmusait is. Addig, amíg ezekkel azonosítod magad, a kapcsolataidat is ezek irányítják. Pedig most lehetőség van felül írni mindezt, s kapcsolatainknak - legfőképp párkapcsolati téren - egy új irányt adni.

A kérdés, ami köré csoportosul mindez, az a női energia. Hogyan viszonyulsz nőként önmagadhoz, hogyan éled meg azt, hogy nő vagy? S férfiként hogyan viszonyulsz... nem, nem a nőkhöz, hanem a női energiákhoz.

A férfi - női kapcsolati rendszerben most az új rend előtti káosz időszakát éljük. A régi minták felbomlóban, az újak kialakulóban.

A nők - jó esetben - keresik a ősi energiákhoz való kapcsolódás lehetőségeit, de olyan is előfordul, hogy félreértelmezve a világ változásait kemény, férfias szerepet öltenek magukra, így igyekezvén megfelelni az "elvárásoknak".

A férfiak is bukdácsolnak még kicsinykét ezen a téren.... mert finom a meleg vacsora este hazatérve, de a pénzre is szükség van, amit hazahoz élete párja... s bizony előbb-utóbb az élet megmutatja, hogy a kettő együtt nehezen fér meg, valamelyik oldal "keskenyebb" lesz. És még csak marginálisan érintettem a témát....

S ebben az átalakulásban valahogy elvész a lényeg, melyre olyannyira szüksége lenne mind a férfinak, mind a nőnek. A nő lágyságára, varázslatos egyszerre teremtő és gyógyító energiáira, s a benne rejlő erőre, ahogy lelkével átölel és befogad.

Eljött az ideje az átértékelésnek, s egyáltalán annak, hogy újra meghatározzuk, mi is az érték valójában, ami mentén létezni szeretnénk egy párkapcsolatban (is)....?

Nem adnék ebben támpontokat, hisz mindenkinek magának kell/kéne érezni, mi az, amit ebből éppen el és be tud fogadni.

Egy biztos: nem látunk tisztán, s épp ezért kapcsolataink is finoman szólva gubancosak. S amíg a helyére nem kerülnek a dolgok bennünk, azok is maradnak.

Egy dologban azonban mégis biztos vagyok: a bemerevedett álláspontok, a minden áron való irányításra törekvés, a manipuláció egyik oldalon sem könnyíti meg a helyzetet. Itt az ideje inkább e helyett egységben, s egymás támogatásában gondolkodni.... valahogy úgy, ahogy Weöres Sándor mondja...

Csodás hetet kívánok Nektek, szeretettel: Györgyi