Heti üzenet 07.26.-08.01.

2021.07.25

"A legfontosabb dolog a világon, hogy hajlandó légy föladni azt, aki vagy, azért, akivé válhatsz." Müller Péter

Hetünk kiindulópontja, vagy inkább kérdése: Mi az, amit nem látsz tisztán? Talán azt az önszabotáló mintát, melyben nem engeded meg magadnak az örömet? Talán azt, hogy túlkomplikálod a dolgokat? Vagy mindkettőt, mert ugye ebben is a teljességre törekszünk... J

Álarcot öltöttél, mert úgy gondolod, megvéd bármitől is... de mögötte a múlt elszalasztottnak vélt lehetőségét siratod. Hát most nemes egyszerűséggel "piszkos" gyorsan szükség lenne egy szemléletmód váltásra. A téma "örökzöld": párkapcsolat. Itt kéne valahogy rendbe tenni, mit is jelent egy párkapcsolat, egy kapcsolódás férfi és nő között?

Elengedni az ego szülte sérelmeket, ahogy ragaszkodik a szenvedéshez, a drámához... mert mindez nem Neked fáj, hanem az egódnak.

Elengedni azokat a gondolati csapdákat, vélekedéseket, melyek által beleragadtál ebbe a cseppet sem örömteli és pozitívnak nem nevezhető állapotba.

És igen, kockáztatni: ledobni végre ezt a maszkot, mely inkább gátol, sem mint véd.

S elindulni, megélni a vágyakat, örömöket, a létezés varázsát, az élet csodáját. Hidd el nem fog fájni....


Ahhoz, hogy mindez beléphessen az életbe az egyik legfontosabb dolog, hogy megbocsáss. Semmi nem történhet meg veled, amihez Te magad nem járulsz hozzá. Élettervedben feladatul szabtad, hogy ez által a tapasztalás által fejlődj, változz.

Csalódásaid megmutatják, hol vannak azok a pontok, melyek igazításra szorulnak. Nem ellened, érted van mindez..... hogy elengedhesd azokat a hitrendszereket, melyek megakadályoznak abban, hogy szeress, szeress bátran. Nem, nem egóból, követelve, akarva, görcsölve, küzdve, hanem úgy, ahogy a virág ontja fenséges illatát.... mert ez létezésének alapja. S ontja akkor is, amikor mellette egy disznónövelde trágyája bűzölög.

Aki itt megbántódhat, nem Te vagy, hanem az egó, mely elhiteti veled, hogy a szeretetedért valami jár cserébe.

Ha képletesen akarnék fogalmazni, azt mondanám, télálló virág vagy. Újra és újra képes vagy virágba borulni. Hidd el, menni fog.

Szeretettel: Györgyi