Heti üzenet 07.24.-07.30.

2023.07.24
"A boldogság nem olyasvalami, ami jön és megy; a boldogság mindig jelen van. Az, ami jön és megy, az elme teremtménye…" Ramana Maharsi

Továbbra is a kapcsolataink vannak előtérben. Mindaz, amit gondolunk, vagy kivetítünk, és amit mások gondolnak rólunk. Éppen ezért az önismeretre és az önazonosságra nagy szükségünk van. Tavasz óta tartó folyamat ez és nem kevés fejtörést okoz számunkra.

Most sem minden az, aminek látszik…. A megtévesztés és az intrika, illetve saját téves elképzeléseink labirintusában találjuk magunkat. Ez egy tanulási folyamat, melyben fokról fokra haladhatunk az önmegismerés útján. Megtapasztalni az emberi gyarlóságot és az azon való felülemelkedés képességét kifejleszteni magunkban. Uralni a helyzetet és elengedni a megfelelési kényszert, a "mit gondolnak rólam mások" fontosságát. Olyan helyzetekben találhatjuk magunkat, melyek most ezeket a témákat aktiválják életünkben. 


A napi szintű feladatok – melyeket nem önként vállaltunk, sokkal inkább ránk testálták – az aggodalmak, a stressz hatására most érkezünk el oda, hogy megfogalmazzuk magunknak: nem ezt szeretnénk. Éled bennünk az erő, energiáink növekednek és ezzel párhuzamosan elengedünk méltatlan kapcsolatokat, mérgező helyzeteket, melyek már jó ideje velünk vannak. Kiléphetünk olyan toxikus kötelékekből, melyek eddig fogva tartottak.

És felszabadulhatunk egészségtelen családi kötelékek alól. Amikor a túlzott gondoskodás álarca mögé rejtve vált egy kapcsolat börtönné. Függőségi viszonyok helyett a méltó és egyenrangú kapcsolódások igénye fogalmazódik meg bennünk.

Eddig hajlamosak voltunk magunkat mások véleménye és vélekedése alapján értékelni, ám most ez változóban van.

Most még leginkább csak megfogalmazódik bennünk az igény és a tudatosítás folyamata indul el, de őszre már meglelhetjük az új kezdetekhez szükséges megoldásokat is.

Önmagunkat építő folyamatok ezek.

Az anyag, a hétköznapok szintjén lehet ez az anyáról való leválás, aki eddig túlzottan magához kötötte gyermekét.

Szervezetünkben felhalmozódott méreganyagok kiürítése.

Munkahelyi kapcsolataink átértékelése, a főnök(ök), a vezetés nyomásgyakorlásától való elhatárolódás.

Nőiségünk elfogadása, mely eddig útját állta a gyermekáldásnak.

Ehhez első lépésben merjünk megnyílni az örömnek. Megélni az élet szépségeit. Megtapasztalni a felhőtlen öröm állapotát.

Elengedve szenvedésprogramjainkat, és olyan hiedelmeket, miszerint az "az élet küzdelmes és nehéz"…

Szeretettel, Györgyi