Heti üzenet 07.17.-07. 23.

2023.07.15

"A boldogság természete olyan, hogy minél jobban hajszolod, annál messzebbre kerül. Itt az ideje, hogy megállj és befelé tekints, mert minden tapasztalat benned történik, nem rajtad kívül." Shadguru

Az előttünk álló hét is kapcsolatainkat teszi hangsúlyossá. Szűkebb és tágabb értelemben vett környezetünk fényében érkeznek a megtapasztalások és tanítások.

Ebben érezzük most a rendrakás belső késztetését. Tiszta helyzeteket szeretnénk teremteni. Ám ehhez egy kicsit vissza kell nyúlni a kezdetekig. Oda, ahonnan az egész eredeztethető. És itt találjuk azokat a gátakat, blokkokat, melyek már – talán a mostani helyzettől függetlenül – nagyon is régóta itt vannak velünk, s bennünk.

Ehhez egy belső transzformáción keresztül vezet az utunk. A hernyó létből a pillangóvá válásig. Amikor is felfedezzük a bennünk rejlő erőt és nagyszerűséget. Ez ad nekünk belső tartást és megszilárdulást a hétköznapokban. Nem megkeményedést és rugalmatlanságot, hanem egy erős, belső egyensúlyt, amely megtart.

Megtaláljuk a valódi önmagunkat, mely már mentes a szerepeinkkel való azonosulástól, és egyfajta bizonyosságot ad számunkra: kik is vagyunk és merre tartunk.

Nagy szavaknak tűnik ez, de inkább mondanám hétköznapi varázslatnak, mely kijelöli számunkra a célt, a következő lépést. 


Éled bennünk a tetterő, hogy kezünkbe vegyük a dolgokat és elkezdjük megformálni a magunk kis világát. Olyanná, amilyennek szeretnénk. Más gondolatiság és gondolkodásmód mentén kezdünk el közelíteni az élethez, a céljainkhoz. A hétköznapi életben is elkezdjük élni a spiritualitást, nemcsak köldöknézegetős, elméleti szinten. És most már képesek vagyunk elfogadni, hogy a megoldáshoz egy-két döntést is meg kell hozni. Bár hajlamosak vagyunk ezt még halogatni, és toporogni a rajtvonalon, de előbb vagy utóbb elkerülhetetlenné válik.

Mert mindebben a legbelsőbb mozgatórugó az, hogy egy jobb életre vágyunk. Amely túlmutat a létért való küzdelmen. Szeretnénk megteremteni azt az életet, melyben jelen van az öröm, némi hedonizmussal fűszerezve.

Ehhez pedig a lapok alapján az alábbiak lesznek fontosak:

  • elhinni végre, hogy ez nekünk is jár
  • olyan munkát vagy munkahelyet, környezetet, közeget választani, amelyben értékeinknek megfelelően kezelnek
  • ráeszmélni végre, hogy a teremtés egy belülről kifelé irányuló folyamat, mely a belső változással kezdődik
  • visszamenni a gyökerekeig, megtalálva azt a gócpontot, ahonnan elindult bennünk az önleértékelés folyamata. no és persze ezt feloldani
  • …és ennek megfelelően cselekedni

Az öntudatra ébredés folyamata ez, mely itt-ott fájdalmas belső utakon keresztül vezet.

Itt és most van az a pillanat, amikor nagyon is sokan emelik fel a fejüket és mondják ki, hogy ELÉG!

És elkezdünk végre a citromból limonádét készíteni, jó sok cukorral és finom mentalevéllel…

Szeretettel, Györgyi