Heti üzenet 07.08.-07.14.

2024.07.07

"Nem számít, mit hoz számodra az élet, szabadon dönthetsz arról, hogy hogyan reagálsz rá. Ha mindig élsz ezzel a választási lehetőséggel, akkor sikeres ember vagy." Sadhguru


Hetünk alapenergiáját a válaszút, döntéshelyzet kártyája adja. Mindez pedig kapcsolatainkat érinti. Lehet ez bármilyen jellegű kapcsolódás, ami lényeges benne, hogy olyan személyeket érint, akikkel kapcsolatunk közelebbi. Közel állnak hozzánk, vagy napi szintű az együttműködés.

Ahhoz, hogy a legjobb utat válasszuk, érdemes megvizsgálni a kezdeteket, így talán rájövünk, honnan is ered a jelenlegi helyzet. És ami még fontosabb, hogy végre kezünkbe vegyük az ügyet. Halogatás helyett aktivitás most a célszerű stratégia. 

Mert ami most van, az cseppet sem szívderítő. Lehet az az érzésünk, hogy kerülő utakon járunk, messze elkerülve eredeti céljainkat. Vagy éppen a hazugság és az intrikák tengerében fürdünk, de ez a fürdőzés nem tisztít bennünket, sőt… Olyan ez, mint a kötéltánc, melyben az egyensúlyozás minden energiánkat és figyelmünket felemészti. Vannak olyan alapvető szükségletek, melyet biztosítani kell, ám ami felé indulnánk, az túlmutat ezen. Mondanám, hogy most van itt az ideje a lezárásnak és az elengedésnek, de a kártyák nem feltétlen ezt sugallják. Bár érezzük a sors kényszerítő erejét a belső késztetéseink által. Energiánk, erőnk is egyre növekszik, de a helyzet mégsem érett meg arra, hogy hátra hagyjunk dolgokat, embereket vagy épp helyzeteket. Még nem. Legfőképpen azért nem, mert a régi helyett még nem jelent meg az, ami valódi. Ami tartós és értékes, tehát tartósan értéket lehet vele produkálni. Mostani döntésünk csak további tanulandó feladatokat tartogat számunkra és újabb próbaköröket. Még hajlamosak vagyunk azzal áltatni magunkat, hogy minden oké és készen állok. Még életünket, sejtjeinket nem járta át a bölcsesség annyira, hogy észrevegyük, amikor az egónk játszik velünk. Van még mit átalakítani belül. Megzabolázni magunkban azt a tüzet, mely táplál, de fel is emészthet.

Ám ha mégis úgy érezzük, döntéskényszerben vagyunk, az is rendben van. Hiszen döntéseink, választásaink következményei újabb lehetőség a fejlődésre.

"Vagy nyerek, vagy tanulok" és ha nem vesszük véresen komolyan, még jól is érezhetjük magunkat.