Heti üzenet 07.04.-07.10.

2022.07.02

"Minden hozzájárul a rendetlenséghez: amit nem használunk, nem hordunk többé, nincs kedvünk vagy bátorságunk kidobni, vagy úgy gondoljuk, hogy egyszer jól fog még jönni. Talán neveltetésünk vagy régebbi tapasztalataink miatt, vagy, mert kételkedünk képességeinkben, ragaszkodunk olyan megoldásokhoz, amelyek nem engednek továbbmozdulni az élet más területein sem, legyen az munka vagy akár párkapcsolat. Aki rendet rak, gyakorolja az elengedést, s ez segíti a mentális takarítást, ami a fejlődésünket szolgálja." Basa Ágnes

Hetünk igazán tüzes energiákkal telítődik, és e mellett valódi megvalósító, kiáradó, kiáramló és beteljesedést sugalló energiák ezek. Alkalmas új dolgok elindítására, és lelki-szellemi értelemben is az új kezdetek felé vehetjük az irányt. (A Nap lapja jelzi egyben azt a hőséget, aminek épp részesei vagyunk.) Amire érdemes azonban odafigyelni, hogy ebben a csoda nagy önmegvalósításban adjunk teret az érzelmeknek is. Ne feledkezzünk meg arról, hogy tudatunk mégis csak a tudatalatti működéseink irányítása alatt áll, és lelki működésünk alapvetően meghatározó ebben a tekintetben. 

Éppen azért szükséges erre figyelmet fordítani, mert lehetőségünk van most egy huszárvágással elhárítani az akadályokat, ám ugyanazzal a "mozdulattal" elvágni a lehetőségeket is, ha nem figyelünk lelkünk rezdüléseire, a megoldásoknak útját állhatjuk. 

Fontos lenne kommunikáció szintjén az óvatos és tapintatos megfogalmazásokat előnyben részesíteni, mert sikerünk egyik záloga ez.

Felbukkanó ex-ekkel is megtalálni a közös hangot, még akkor is, ha a "pokolba kívánjuk" őket.

A múltban már lezártunk olyan akadályozó folyamatokat az életünkben, melyben szükséges volt az elengedés: egy kapcsolat, egy ember és igen, téves nézetek, vélekedések elengedése is. Ez utóbbi leginkább önmagunkról szólt, úgyis mondanám, hogy a negatív önkép került - jó esetben - átírásra.

S ha mégsem, akkor most itt lenne az ideje mindezt megtenni. Lelkünk gyógyulása ebben az esetben egyet jelent az pozitív önértékeléssel, az önbizalom erősödésével.

Ne hagyjuk, hogy a múlt történései felzabálják lelkünkben mindezt, és meghatározzák identitásunkat.

Sokaknak most mindez egy olyan múltbeli negatív tapasztalathoz kötődik, mely még feldolgozatlanul rágja lelkünket és apasztja energiáinkat.

Ezek lehetnek azok a bizonyos "ex-ek" is, vagy olyan felettébb csábító partner-jelöltek, akik ott vannak körülöttünk -akár fizikálisan, akár lelki-energetikai értelemben - ám valahogy mégsem történik semmi. Ez a fajta megfoghatatlanság akadályoz minket, bizonytalansága már-már az "őrületbe kerget", és érdemes most Demoklész kardját használni a megoldáshoz.

Adjuk meg magunknak az esélyt arra, hogy meglássuk, sokkal több lehetőségünk van, mint amit gondolni vélünk, és talán jobb is...

Életünk régebbi szereplőivel való cívódás és egy esetleges újrakezdés csak tanuló köreink ismétlődéséhez vezet. Bár az ismétlés a tudás anyja, szokták mondani, de a tudatosság és a belső munka révén megspórolhatjuk ezeket a köröket.

Kiléphetünk a várakozás köréből, és búcsút mondhatunk most olyan kapcsolatoknak, melyekből hiányzik az öröm, a harmónia.

Ehhez fontos a lezárás, legfőképpen mentális szinten. Az a fajta helyzet ez, amikor elengedjük azt a megrögzött makacsságot, mellyel ragaszkodunk egy helyzethez, egy emberhez, kapcsolathoz, egy elképzeléshez, hogy milyennek is kell lennie a dolgoknak, és hogyan kellene történnie, vagy bármihez. Mert magunkat zárjuk a ragaszkodás börtönébe ezzel, és magunkat okozunk fájdalmat, lelki sebeket, miközben az önsajnálat mocsarában dagonyázunk. Tanulni kell a lezárást, az elengedést, mert a ragaszkodás egy helyben toporgásra kényszerít.

Ez által válhatunk bölcsebbé, és zárhatunk le nehéz időszakokat, karmikus ciklusokat az életünkben.

Szeretettel, Györgyi