Heti üzenet 06.27.-07.03.

2022.06.26

"Isten a szeretetet adta nekünk, hogy elviseljük egymást és a világot... Itt az ideje, hogy gyakoroljuk. A szeretet nem valamiféle elvont fogalom, ami csak úgy van és pöccintésre működik. Tanulni kell a szeretetet, önmagunk és mások felé egyaránt. "

Hetünk energiái az érzelmek köré rendeződnek most. A lélek rezdülései és folyamatai kapnak most nagyobb hangsúlyt. Ebben a folyamatban benne foglaltatik az útkeresés is. Merre is vegyük az irányt? Mi lenne most a helyes döntés? És ehhez bizony szükséges a berozsdásodott vélekedéseink átrendezése. Lekaparni a rozsdát és megnézni, mi van alatta? Megállja-e a helyét jelen körülmények között, vagy megérett az átkeretezésre?

A múltban sikeresen túljutottunk már nehéz helyzeteken, átrágtuk magunkat azokon az akadályokon, melyek akadályoztak a megoldások megtalálásában.

Most pedig lelkünk legmélyebb vágya az elköteleződés, a biztonság megélése. 

Ebben a folyamatban szükség van energiáink megtisztítására. Azonban ehhez fontos a rivalizálás megszüntetése, a párharcok felfüggesztése. És a biztonság fogalmának újradefiniálására. Ez itt most a fő kérdés, e köré rendeződnek a bennünk és körülöttünk zajló folyamatok.

  • Mi az, ami számunkra a biztonságot jelenti?
  • Valóban a külső körülmények adják meg számunkra a belső egyensúly és biztonság érzését?
  • Milyen családi mintáink vannak a biztonságban való létezésről?
  • Mennyire élhettük meg a családban a biztonság érzését?
  • Mennyire a függ a belső biztonságérzetünk a külső körülményektől?
  • Mennyire ad számunkra a család biztonságot, és családi gyökerek milyen mélyre nyúlnak, és mennyire táplálják lelkünket?

Ezekkel a kérdésekkel és a hozzájuk kapcsolódó dilemmákkal, lelki tartalmakkal szembesít most minket az élet, különböző impulzusokon keresztül, melyek lehetnek lelkünkből fakadóak, vagy külső történések is.

A túlzott racionalitás, a régi, berögzült vélekedésekhez való ragaszkodás alaposan megnehezítheti most helyzetünket.

Már-már a megrögzöttség és a makacsság határait súrolva vagyunk képesek égig érő, hegy magasságú akadályokat emelni saját életünkben. És felőrlődni dominancia harcokban, melyeknek igazából semmi értelme nincsen.

Energia apasztó és teljesen felesleges dolgok ezek. Észre kéne venni, hogy amikor úgy érzed, akadályoztatva vagy, az sokszor a rugalmasság hiányát jelenti. Vagy egyszerűen csak a megfelelő, egymást értő kommunikáció hiányzik. Amikor elbeszélünk egymás mellett, vagy éppenséggel nem beszélünk.

Energia apasztó és pazarló viselkedésminták ezek, de nincs szemünk meglátni, észrevenni mindezt. Egó harcok ezek, melyben mi magunk is sérülünk és másoknak is sebeket okozunk.

Ez a tapasztalati tanulás folyamata, melyben a nehézségeken keresztül válhatunk bölcsebbé.

A megoldást a szívből jövő elköteleződés jelentené. Önmagunk felé és egymás iránt.

...mert a szeretet az, mely képessé tesz minket a változásra.

Amikor szeretem magam annyira, hogy nem engedem meg a méltatlan bánásmódot és viselkedést.

Amikor szeretem annyira a másik embert, hogy hajlandó legyek a konszenzusra, hova tovább a kompromisszumra.

E kettő varázsos elegye sok szép dolgot hozhat az életünkben.

Szeretettel: Györgyi