Heti üzenet 06.24.-06.30.

2024.06.22
"A hosszan kalitkába zárt madár is habozik, hogy elhagyja-e megszokott lakhelyét, amikor kinyitják az ajtaját." Paramahansza Jogananda


Hetünk energiáját a Gólya lapja adja, mely már megjelent a csütörtök esti videós elemzésemben is. Még mindig a változás energiáiban vagyunk, ki így, ki úgy. S továbbra is kapcsolatainkat érinti. Azok letisztulását, amikor úgy döntünk, hogy a toxikus energiák mentén működő kapcsolatokat magunk mögött hagyjuk.

Nem egyik napról a másikra történik mindez. Érdemes most egy kicsit befelé fordulni és alaposan végig gondolni a helyzetet: hogyan is működünk egy közösségben, egy kollektívában? Lassú, megfontolt ás átgondolt cselekvésre van most szükség. Hamar észrevehetjük, hogy közösségi létezésünk alapja az elfogadás – önmagunké és másoké egyaránt. S ezen tovább haladva az együttműködés, mely nem jelentheti önmagunk feladását és a mindenáron való alkalmazkodást. Meghatározni helyünket ebben a mátrixban nem is olyan könnyű… 

Érdemes hallgatni a megérzéseinkre, engedni az égi vezettetésnek, vagy intuíciónak. Amikor a helyünkön vagyunk, részt veszünk az élet körforgásában. Létezésünkben harmónia és egyensúly van. Amikor ez hiányzik az életünkből, érdemes figyelni a jelekre, útmutatásokra. Sokak számára kiderülhet most, hogy érdemes új utakat keresni. A külvilágból felénk érkező hatások is erősíthetik mindezt. Ami most fontos számunkra, az a biztonság érzése. Elsősorban a lelkünk vágyik arra, hogy biztonságban érezze magát. Önmagunkra figyelve, a felénk érkező hatásokat értékelve tisztán megfogalmazhatunk egy helyzetjelentést is. Tudjuk hol tartunk és hova szeretnénk eljutni.

Lelki szinten a férfi és női energiák harmóniája adja számunkra azt az alapzatot, ahonnan építkezhetünk. A csütörtöki videóban épp erről beszéltem.

Magasabb szinten a lélekcsaládunk tagjaival való találkozás, hogy végre megélhessük azt a lélekközösséget, mely megtartó erő ebben a folyton változó és bizonytalan világban.

A létezésnek egy újfajta módját keressük most, s az ehhez megfelelő közeget.

…mert többe vágyunk…

Ám ehhez nyitottság szükséges, túllépni a saját elképzeléseinken is akár. Megengedve magunknak azt, hogy a képzeletünket is felülmúló jó megérkezhessen az életünkbe.

Amikor úgy érezzük, a helyünkön vagyunk, életünk új irányt vesz: energiáink növekednek, egészségünk, vitalitásunk erősödik. Ez most lassabban bontakozik ki és az előttünk álló hét a nyitánya ennek a folyamatnak.

Helye van most annak is, hogy elbúcsúzzunk olyan emberektől és helyzetektől, amelyek ártalmasak, vagy ezt tudatosan végig gondolva kezdjünk el szelektálni.

S ez a hét arra is jó lehetőséget ad, hogy függőségeinket felülvizsgáljuk. Most lehet leszokni, abbahagyni mindent is…