Heti üzenet 06.20.-06.26.

2022.06.17

"Minden kiüresedett valóság, minden nihil, minden kiderült hazugság lehetőség arra, hogy újraindítsd az életedet úgy, hogy az igaz, úgy, hogy az a sajátod legyen." Tisza Kata

Hetünk fő témája a szeretet köré szövődik. Úgyis mondhatnám, itt most az érzelmeké a főszerep.

Egyrészt az érzelmeink felvállalása, kimutatása az, ami most fontos lenne, vagy egyeseknek tanulnivaló feladat. Illetve az érzelmi hullámvölgyek kezelése. Igen, van, hogy borúlátóbbak vagyunk, vagy úgy érezzük, vége a világnak..., mindeközben tudjuk, hogy a világnak sosincs vége....

Valahol az érzelmek kavalkádjában kéne most elővenni a józanabbik énünket, és bármennyire is szomorúak, vagy elkeseredettek vagyunk, tudatosítani magunkban, hogy ez is csupán egy átmeneti állapot, és csak rajtunk múlik, mikor és hogyan keveredünk ki belőle.

A múltban -jól láthatóan mutatják ezt a kártyák - elodáztunk már döntéseket, és jó ideje vagyunk ebben az állapotban: amikor is nem igazán tudjuk eldönteni, mit is akarunk, hogyan is akarjuk, vagy nem akarjuk ...?

Jelen helyzetben pedig egyre inkább érik bennünk a változásra/változtatásra való hajlandóság. Amikor nemet mondunk a nehéz és nyomasztó érzéseknek, vállaljuk önmagunkat a külvilág előtt (is), elhajózunk nyomasztó, és manipulatív helyzetekből, és az irányt a lelkünk gyógyulása felé vesszük. Tiszta helyzeteket és energiákat igyekszünk teremteni magunkban és körülöttünk egyaránt.

Ez azt is jelenti egyeseknél, hogy hivatalosan is elengedünk helyzeteket, és nyomasztó lelki terheket, hogy életünkben most már saját vágyaink és a tiszta, egyértelmű helyzetek legyenek a meghatározóak. S bár a változás bizonytalansággal tölt el bennünket, s nem láthatjuk előre döntéseink következményeit, de végre az önmegvalósítás, és a saját jól létünk válik fontossá.

És amikor az ember egy határozott döntéssel indul céljai felé, akkor ez hamarosan megmutatkozik a külső körülményekben és történésekben is. Lezárhatunk olyan helyzeteket, melyben az elkötelezettség egyoldalú volt.

Ehhez szükséges a makacs ragaszkodás elengedése. Olyan egészségtelen helyzetekből való kilépés, melyben túl sok volt a hazugság, a manipulatív energia, és talán a segítés és gondoskodás köntösébe öltöztetett lelki elnyomás.

Ami itt történik nem más, mint mikor az ember öntudatára ébred, és rájön, hogy életének történései, döntései a saját felelőssége....

A szív lapja, mint jövő hetünk központi energiája köré rendeződött lapok: a Hold és Férfi lapja. Beszédes kombináció, mely a férfiaknak azt próbálja tudtul adni, hogy itt az ideje a racionalitás józanságán túllépni kicsinykét és a szívünk felé (is) venni az irányt.

Nőknek pedig egy erőteljes jelzés, hogy a férfi a Te tükröd, s pontosan azt látod benne, ami benned van, ami belőled sugárzik... Így hát eljött az ideje annak, hogy önmagunkat helyezve az első helyre, megadjuk magunknak mindazt a tiszteletet, önbecsülést és szeretetet, amit egy férfitől (is) szeretnénk megkapni.

Ahogy érzékelem, ez a nyári időszak a kapcsolataik rendezésének lehetőségéről szól.

Ám ez a rendezés az önszeretet és önbecsülés képességén keresztül vezethet a valódi megoldáshoz. 

Megtanulni az önsorsrontó programjainkat felismerni és átalakítani. És itt a hangsúly az átalakításon van..... 

Szeretettel: Györgyi