Heti üzenet 06.03.-06.09.

2024.06.02

"Ha meguntad az áldozat szerepét, akkor nem kell mást tenned, mint megtanulni örülni annak, hogy létezel. Nem nehéz, csak hagyd, hogy ok nélkül is mosolyra húzódjon a szád." A.J. Christian


Az előttünk álló hét alapenergiáit az Egér lapja adja. Ez fizikai szinten jelentheti az anyagi forrásaink lassú, akár észrevétlen apadását is. Ám itt elsősorban a lelki vetületéről beszélnek a lapok. Amikor nem igazán érezzük jól magunkat a közegben, amiben vagyunk. Felerősödhetnek félelmeink, aggodalmaink, mely egy önemésztő folyamathoz vezethet. Érdemes most összegyűjteni értékeinket, és saját magunkról alkotott képünket erősíteni, egy pozitív énképet kialakítani. Közösségben és/vagy csapatmunkában gondolkodni. A közösség, kollektíva értékeire fókuszálni és azt erősíteni.

Ehhez persze nem csak a csapat vagy közösség tagjaként tekinteni magunkra, hanem - saját identitásunkat erősítve – kívülről is szemlélni önmagunkat és helyünket a világban, a közösségben. Így ráláthatunk arra, hol van szükségünk nagyobb rugalmasságra, vagy éppen több ravaszságra. Mennyire lételemünk a közösségi létezés, vagy éppen az attól való elkülönülés. Akár lelki működésünk szintjén is. Ebben a folyamatban – legyőzve önmagunkat – változunk, új viselkedésmódokat alakítunk ki. És észlelhetjük, hogy így is jól érezzük magunkat. Ahol eddig ellentétek feszültek -bennünk vagy a körülöttünk – ott kialakulhatnak közös kapcsolódási pontok, vagy épp merünk közeledni egymás felé.

Ennek a régóta tartó visszavonultságnak és elkülönülésnek most hirtelen vége szakad és új utakra lépünk.

Egészség szintjén is hosszan tartó egészségi problémáknak végeszakadhat.

Új irányok felé indulunk és a létezésnek egy másik módját választjuk. Az elszigetelődés helyett most a közösségi létezés jelenik meg életünkben. Rálátunk a saját működésünkre és a sérülésektől való félelem helyét átveheti a nyitottság. Teret engedünk az életnek, az élet örömeinek.

Egy nehéz időszak véget érhet az életünkben, mely lehet lelki vagy fizikai gyógyulás.

Ebben a folyamatban változhat a kommunikációnk is: az önérvényesítésnek és a rugalmasságnak egyidejűleg adunk teret.