Heti üzenet 05. 27.- 06. 02.

2024.05.26
"Az életben gyakran előfordul, hogy az ember kiigazítja a dolgokat, hogy a leplezetlen igazság ne legyen olyan fájó. Ez csupán amolyan emberileg érthető dolog, de van egy bökkenője: idővel maga is hinni kezd benne. Mármint az elmaszkírozott igazságban." Wolf Haas


Hetünk energiáját ismét a Róka lapja adja. Rövid időn belül ismétlődik ez az energia. Úgy tűnik sok feladatot ad számunkra. Ám most a Róka minőségének egy másik jelentéstartamával van dolgunk. Amikor keressük a helyünket a világban, akár társadalmi értelemben is. Amikor próbáljuk elhelyezni magunkat egy közegben, miközben szembe találkozunk a környezet ellenállásával. Hiszen amikor helyet kérünk magunknak, nem egy légüres térben tesszük. Úgy kell/kéne elhelyezkednünk, hogy ez mások terét ne korlátozza, érdekeit ne sértse. Nem könnyű, hiszen a térben, - amibe próbálunk belehelyezkedni – mások is jelen vannak. Van ott számunkra hely, de egyáltalán nembiztos, hogy ezt mások is így gondolják. Lelki szinten pedig a bennünk rejlő tehetségek, adottságok és képességek szeretnének végre felszínre kerülni, megmutatkozni. Nem csak magunk, hanem a külvilág számára is. Népszerűsíteni ezeket a képességeket úgy, hogy azt a környezetünk is elfogadja. Sok agyalás, fejtörés ennek a velejárója. Talán túlzottan is belegabalyodunk ebbe. 

Aminek ebben kiemelkedő szerepe van, az a kommunikáció. 

Mit és hogyan mondunk. 

Mi az, amit elfogadunk másoktól. 

Ebben a helyzetben megjelenik a sértő és bántó kommunikáció, melynek lehetünk elszenvedői, de könnyen lehetséges, hogy mi magunk is alkalmazzuk olykor. Ideje van a segítő, feltáró beszélgetéseknek, melyek támogatást nyújtanak nekünk. Egy tisztább képet kapunk önmagunkról és jelenlegi helyzetünkről általa. Tekintve, hogy túl sokat rágódunk ezen. Ez pedig felőrli az energiáinkat, egyfajta lassú, szinte alig észrevehető lejtmenetet előidézve. Ebben a folyamatban pedig elveszítjük a tisztánlátásunkat, az objektív gondolkodási képességünket. Mindez idővel olyan programok beépülését hozhatja, mely felerősíti félelmeinket. Majd mintegy önbeteljesítő jóslatként megjelenik a fizikai valóságban. Nos, így alkotjuk a korlátozó hitrendszereink sokaságát. Így mennek el mellettünk kiváló lehetőségek. Régóta visszatérő helyzetek ismétlődnek, éppen ezért fontos megvizsgálni, honnan is ered.

A folyamat egy döntéssel kezdődik: eldöntöm, hogy az önismeretet és az önreflexiót választom. Végig megyek ezen az úton és veszem a bátorságot ahhoz, hogy szembenézzek saját árnyaimmal, félelmeimmel. Nem kérdés, hogy képes vagyok ezeket felismerni, a kérdés az, hogy merem-e megtenni?

Aki most mer tükörbe nézni és az ego csapdák helyett – miszerint dolgozom magamon – képes egy segítőt is bevonni ebbe a folyamatba, ősz tájékán nagyszerű sikereket könyvelhet el.

Nulladik lépés: elengedni a túlzott agyalást és ezt az öngerjesztő folyamatot, amiben túlzottan is rápörögtünk egy bennünket alaposan próbára tevő helyzetre. Gyermekkori traumák feldolgozása lehet szükséges, de ahogy azt a lapok mondják: egyszerűen lezárni és elengedni is elegendő lehet. Talán túl régóta tocsogunk a múlt fájdalom-pocsolyáiban, ahelyett, hogy engednénk, hogy a bennünk lévő (nap)fény felszárítsa azokat.

Félelmeink és az ebből adódó belső labilitásunk következményeit éljük most. Végig kell mennünk azon a belső úton, mely személyiségünk gyarapodását és egy spirituális szintemelkedést hozhat számunkra. Itt az ideje a gyógyulásnak és belső egyensúly helyreállításának.

Ami lényeges: a lapok között megjelenik a segítő, gyógyító beszélgetés és a gyógyító, mely most a női energiákat képviseli. Merjünk odafordulni ahhoz, akiben bízunk és végigkísér ezen az úton.

Ami mindebben fontos: a világban általánosságban is megjelennek a hazugságok, félrevezetések, melyek tévutakra vihetnek. Azért is fontos ez a belső feltáró és stabilizáló folyamat, hogy a félelmeink okán ne essünk ezeknek a csapdájába.

A folyamatot mutató lapok pedig azt mondják: erősítsük bátran azokat az érzékszerven túli, szunnyadó képességeinket, intuícióinkat, melyek most segítségünkre lehetnek. Segítenek megérteni az univerzum üzeneteit. Segítik terveink, vágyaink megvalósulását. Engedjük meg magunknak a vezettetés állapotát.