Heti üzenet 05.22.-05.28.

2023.05.20

Ha csak egyetlen gondolkodásmódban hiszel, akkor már elvesztetted határtalan gondolataid korlátlanságát. A. J. Christian


Hetünk energiáját a Torony lapja adja, mely jelenti a szemléletváltást, egyfajta átértékelést, anyagi szinten pedig hivatalos ügyeket, egészség szempontjából kezeléseket, kúrákat jelölhet.

Itt az ideje annak, hogy mindaz, ami történik velünk, vagy körülöttünk, egy új megvilágításba helyezzük és saját fejlődésünk szempontjából értékeljük. A "mit tanít nekem ez a helyzet?" illetve a "mi a jó ebben nekem?" kérdésfeltevések továbbra is nagyon aktuálisak.

Egészségünk szempontjából pedig "mit üzen a betegségem?" kérdése talán soha nem volt ennyire aktuális.

Az átértékelése múltnak és jelennek segítheti eddigi aggodalmaink és túlzott agyalásaink megszüntetését. És hát ahogy az ilyenkor lenni szokott, meg is jelennek azok a lehetőségek, melyek eddig áthidalhatatlan akadályokat képesek megszüntetni. Amikor az ember probléma-fókuszú üzemmódban létezik, és belemerül a racionális, bal-agyféltekés gondolatmenetek tekervényébe, egyre jobban elveszíti a lehetőségét annak, hogy a dolgokat olyannak lássa, amilyenek. Forgatókönyveket gyártunk és drámákat kreálunk, miközben csak nyitottnak kéne lenni olyan megoldásokra, melyek talán nem kézenfekvőek, de magukban hordozzák a megoldás lehetőségét. Nyitottnak lenni pedig egymásra is lehet. Leginkább egymás megértésére, a másik fél szempontjaira. Hivatalos ügyek tekintetében pedig nagyon is nyerséges lehet ez a fajta hozzáállás.

Az énközpontú gondolkodás és szemléletmód eddig csak a konfliktusainkat gyarapította, miközben az elfogadó, némiképp empatikusabb hozzáállás lehetne az előrevivő megoldás. Amikor mindenki csak a saját szempontjait veszi figyelembe, nem igazán születnek jó megoldások. 


Egészség terén pedig kitekintve a hagyományos orvoslás adta lehetőségek köréből, az alternatív, holisztikus gyógymódok most sokaknak hozhat javulást, akár gyógyulást is. Ebben - tekintve, hogy holisztikus – benne foglaltatik a lélek békéje és gyógyulása is. (Természetesen ez nem helyettesíti az orvosi kezelést, és senkit nem biztatok arra, hogy komoly orvosi problémák esetén azt ne alkalmazza.)

Most ez a fajta nyitottság szerencsés fordulatokat hozhat, bár a növekedés ideje még egy kicsit várat magára. Erőnk, energiáink újra fellendülőben vannak, és ez most a jó dolgok kezdetét jelölheti.

S mint minden jó dolognak vannak bevezető szakaszai, amikor is "megágyazunk" a lehetőségeknek, elvetjük a magokat, úgy most is ez történik. A kapcsolatépítés és meglévő kapcsolataink ápolása gyakran felszínesnek tűnő beszélgetésekben vagy együtt töltött időben merül ki, mely csak látszólag hasztalan. Ilyenkor szövődnek a bizalom szálai, ilyenkor ismerjük meg egymást.

A helyzet talán nehéznek tűnik, hiszen az előzmények valahogy észrevétlenül történtek. Szinte váratlanul vetette fel a fejét a nehézség. A betegség is alattomosan, észrevétlenül alakult ki. Olyan ez, amikor mindig csak egy picivel nehezebb, mint tegnap volt… úgy gondoljuk, érezzük, hogy ez azért még nem a világvége. Aztán egyszerre csak olyan nehézzé válik minden, hogy nem is értjük, hogyan is történhetett. Nos, most ilyen sunyin megromló helyzetek válnak elviselhetetlenné, kényszerítve bennünket arra, hogy a szőnyeg alásöprés helyett itt az ideje foglalkozni velük. Egészség terén pedig a méreg kártya a homeopátiás szerek jótékony hatására hívja fel a figyelmet. (a homeopátiás szerek jó része mérgező növényekből készül, mint pl: belladonna, apis stb)

"Ha azt a gondolatrendszert alkalmazod, hogy az elméd segíthet a testi gyógyulásban, számos csodában lehet részed. Nem arról van szó, hogy a fizikai állapot csak úgy eltűnik (bár ez gyakran előfordul), hanem arról, hogy pontosan ahhoz a személyhez vagy dologhoz vezet majd az utad, akire vagy amire a gyógyuláshoz szükséged van." Gabrielle Bernstein

És hát a végkifejlet nagyon is biztató: ha nyitottak vagyunk az új megoldási lehetőségekre, véget érhet egy nehéz időszak, mely a gyógyulást is jelenheti mind testi, mind pedig lelki értelemben. Képesek vagyunk a legnehezebb helyzetet is jóra fordítani, ha tudatában vagyunk önnön határtalanságunknak. Kiterjesztve mindezt gondolkodásmódunkra pedig nem más, mint a sorsváltaztatás képessége és lehetősége.

S lesznek olyanok is, akik számára egy fokról fokra megromlott helyzet vagy kapcsolat mostanra olyannyira toxikussá vált, hogy nem találja már benne a helyét. A megbeszélések is leginkább a felszínt érintették és a sikeres megoldásnak csak az illúziója maradt.

Szeretettel, Györgyi