Heti üzenet 05.20.-05.26.

2024.05.18

"A fény harcosa megérti az ismétlődő leckék értelmét: általuk tanulja meg, amit korábban nem volt hajlandó megtanulni." Paulo Coelho


Hetünk alapenergiáját a Róka lapja adja. Az apró hazugságok, a kreatív találékonyság, mely alapvetően egy célt szolgál: a saját biztonságunkat. És ennek érdekében hajlandóak vagyunk bevetni kevésbé tisztességes megoldásokat is. Akár mi vagyunk a Róka szerepében, akár mások, mindenképpen érdemes látni, hogy a túlélési ösztön dominál elsősorban és nem személyes ellentétek. Ebben a közegben helyt állni annyit jelent, mint biztonságba helyezni értékeinket vagy pozíciónkat stabilizálni. Ha pedig mi vagyunk a róka, akkor úgy megtalálni a helyünket, hogy ezzel mások érdekeit ne sértsük. Ám most a felszín mögé láthatunk vagy épp előbukkannak mélyebb mozgatórugók. Meglepő fordulatok is lehetségesek. 

Ami mind ebben fontos, hogy észrevegyük azt a toxikus közeget, melytől búcsúzni érdemes. Szorongást keltő vagy éppen folyamatos stresszforrás. És ebben az elengedésben legfőképpen a lelki tartalom a lényeg: függetleníteni magunkat ettől, nem engedni, hogy a hatása alá kerüljünk. Kapcsolatainkat új alapokra érdemes helyezni: a belső tisztaság és tisztesség lehet a megfelelő kiindulópont. Ez az, amivel nem igazán tud mit kezdeni egy tisztességtelen közeg.

Amint a belső hozzáállásunk megváltozik, kapcsolataink is új irányba terelődnek.

Egy belső érési folyamat ez, melyben felismerjük, hogy az alkalmazkodás vagy éppen a meglévő közegbe való belesimulás nem jelent megalázkodást. Ahogy azt az NLP mondja: minden rendszerben a legrugalmasabb elem gyakorolja a kontrollt. Ez az, amikor a harcos a nyílt konfrontáció helyett az ellenfél erejét gyengíti azzal, hogy eltereli az ütést.

Tanító helyzetek ezek az életünkben. Emberségből vizsgázunk. Hogy megálljuk a helyünket a "farkasok" között.

Mindennek pedig legfőbb értelme, hogy amint megtanuljuk kezelni az emberi gyarlóságot, még pedig úgy, hogy szeretetteljesen felülemelkedünk rajta és többé nem lesz már dolgunk ezzel ebben a formában.

Egyre élesebben válik ketté az, ami tisztesség attól, ami nem az. Egyre több olyan helyzet lép fel, amiben választanunk kell, milyen irányba haladunk tovább. S bár az irányt mi fogalmazzuk meg, energetikánk, belső kisugárzásunk – vagyis a vonzás törvénye – határozza meg valójában.