Heti üzenet 05.17-05.23.

2021.05.17

"Vannak nehézségek az életben, de az élet maga nem nehéz. Az embernek lehet egy betegsége, de az ember nem beteg. Ne azonosulj ideiglenes helyzetekkel."

(Szvámi Véda)

Kissé izgatott, ideges hangulatban kezdődik ez a hét. Mint mindig, most is lehetőségünk van arra, hogy másképp tekintsünk ezekre a napi szintű, kisebb próbatételekre, melyek megoldandó feladatok formájában érkeznek el hozzánk.

Ahogy kint ülök a kertben, nézem a kis rigók ideges cikázását a fák ágai között, miközben szüntelenül csivitelnek. Sokan most hasonlóképp érzik magukat, és a feltornyosuló megoldani valók között kapkodva próbálják az Univerzum, vagy épp a hozzájuk közel állók tudomására hozni, hogy ELÉG VOLT! Ezzel szemben a bölcs, fehér bagoly, - akinek tisztán látását az éj sötétje sem képes elhomályosítani - magasba emelkedve átlát az akadályokon, nehézségeken. 

Amíg olyanok vagyunk, mint a fák ágai közt idegesen cikázó, csivitelő rigók, csak beleragadunk a helyzetbe, s a nehézségek sorát gyarapítjuk. Ez egy ördögi spirálba kerget minket hisz minél több nehézséget érzékelünk, annál inkább erősödnek félelmeink és veszünk el téves gondolatokban. Ez egy "tökéletes" koreográfiája annak, hogyan is lehet a kicsiből nagyot "varázsolni", a feladatból pedig problémát.

Amit ez a helyzet üzen nekünk, az nem más, mint a "keretezd át". A nézőpontváltás hozzásegíthet, hogy a dolgokat tisztábban lássuk. S ez által pedig megváltozik bennünk valami: valahogy másként tekintünk a napi szintű stresszorokra, apró buktatókra. Többé mindezt már nem a probléma szintjén kezeljük, hanem az élet részeként. Ezt úgy is hívják: az anyagba gyúrt spiritualitás.

..... mert szentül hiszem és vallom, hogy a spiritualitás az anyag szintjén kezdődik mindannyiunk számára. A legalsó lépcsőfok, melyben megtanuljuk az anyagi, fizikai életben történő helytállást. Mondtam már, hogy nem hiszek a hajléktalan, megvilágosodott gurukban, mesterekben? Mint ahogy a"milliárdos" gyógyítókban sem....

Ha az életedet nem problémahalmazként éled, hanem megtanulod, hogy minden, ami történik veled, az nem más, mint maga az élet folyama, lehetőséged van letenni a helyzetbe való beleragadottság érzését. S mindazt, ami ezzel jár: a felesleges stresszt, idegeskedést, és még sorolhatnám.

Olyan ez, mint a spirál, melynek alsó körét végigjártad, hogy most életedet a spirál magasabb körében folytasd.

S mindez egy tudatos döntéssel kezdődik, hisz képes vagy rá, mint bárki más, ez nem kérdés. Most "mindössze" annyit kéne tenned, hogy elkötelezed magad az új irány, újfajta szemlélet mellett.

S ez a tudatosság fogja irányítani a hétköznapjaidat. Megteheted persze, hogy elodázod most mindezt, s úgy döntesz, maradsz a régi, beidegződött megoldás készleteknél. Csak mi értelme van ennek, ha lehet ezt másképp is: lágyan, könnyedén, görcsösség nélkül?

Összegző lapunk a hajó, most azt mutatja nekünk, lassanként mégis csak elindulunk, hogy életünket ne csak otthon, köldöknézegetés közben formálgassuk, hanem a hétköznapi valóság szintjén is.

Csodás hetet kívánok Nektek, Györgyi

Szeretnék időpontot egyeztetni

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.