Heti üzenet 05.16.-05.22.

2022.05.13

"A kiút igen egyszerű: irányt kell változtatni. Csak fel kell ismerned, hogy léted forrása és alapja benned van. Az emberi tapasztalást ugyan ösztönözhetik és kiválthatják a külső körülmények, de a forrás bennünk van. Fájdalom vagy élvezet, öröm, vagy szenvedés, gyötrelem, vagy mámor, egyedül benned történik. Emberi butaság, hogy mindig a külvilágból akarjuk kisajtolni az örömünket. Ösztönözheti és kiválthatja a külvilág, de az igazi dolgok mindig belülről fakadnak." Sadhguru

Hetünk fő témája a bőség. A bőség lelki és anyagi szinten egyaránt. A bőség áramlás. Amikor úszunk az árral, és nem ellenében. Összhangban vagyunk az Univerzum energiáival, és a dolgaink olajozottan haladnak, mint ahogy a hal úszik a vízben, és segítik az áramlatok. A külvilág hatásai nem akadályoznak, mert képesek vagyunk megengedni, hogy az Univerzum bőség energiái hassanak ránk és megjelenjenek az életünkben.

A múltban voltak nehézségeink, melyek nyomán pesszimisták és borúlátóak lehettünk. De sikerült változtatni (jó esetben) belső hozzáállásunkon. Félelmeinken, és a környezetünk által ránk nehezedő akadályokon. Ha mégsem, akkor eljött az ideje.

A változás az érés folyamata, amikor a tudatosság egyre nagyobb teret kap a mindennapjainkban.

A jelenben is beszélünk róla, hogy mennyire akarjuk ezt a fajta újult erőt. Ugyanakkor lelkünk mélyén még nem sikerült elköteleződnünk a siket és a bőség mellett. Lehúznak még a múltból ránk maradt kapcsolatok, melyeket nehéznek és hátráltatónak érzünk.

Itt lenne az ideje, hogy ezeket a szálakat végre elvágjuk. Határozottan, egy huszárvágással érdemes most ez megtenni. 

Ahhoz, hogy a hőn áhított bőségfolyam megjelenjen az életünkben, új megoldásokra van szükség. Régi, és már a múltban sem túl sikeres stratégiák mentén most sem fognak új megoldások születni. Új energiákra van szükség ahhoz, hogy az a bizonyos szerencse, - mely a legritkábban tulajdonítható a véletlennek - megjelenjen az életünkben.

S pontosan tudjuk, hogy a családi kapcsolatok terén is itt az ideje a rendrakásnak. Leginkább a szülő-gyerek kapcsolatok érintettek hangsúlyosabban.

Megtanulni a férfi-női energiákat összhangban működtetni az életünkben pedig továbbra a torkunkon akadó falat.

Eljött az ideje a határok meghúzásának, és bizonyos dolgokban az elhatárolódásnak. Nem lehetséges sem új kezdet, sem megújulás egy kapcsolatban, ha nincs benne elkötelezettség. Ha nincs meg a sorsközösség tudata.

Ha az energiák nincsenek egyensúlyban, és nem ugyanazt várjuk egymástól, a kapcsolattól. Amikor az egyik fél csak az örömet szeretné megélni, míg a másik egy komolyabb elköteleződésre vágyik....

Nos, ilyen helyzetekben érdemes most egy huszárvágással lendíteni az ügy sorsán.

Megtanulni, hogy vágyaink beteljesítéséhez mi magunk is hozzájárulhatunk azzal, hogy úszva a lehetőségek tengerében, egyszerűen elengedjük azokat a dolgokat, embereket, melyek arra késztetnek bennünket, hogy az árral szemben ússzunk.

Ami most a görcsölés, önfeladás, és nyűglődés kategória az életünkben, érdemes alaposan megvizsgálni: önként és dalolva dagonyázva a xarban érdemes feltenni magunknak a kérdést: Lehetne ez jobb is? S ha igen, akkor hogyan, mi a megoldás?

A rendezés ideje jött el, és amennyiben ez nem lehetséges, akkor a lezárásé.

Tanulni kell most bizonyos dolgokat: az önmagunk iránti elkötelezettséget mindenképpen. 

"A boldogság ugyan könnyen kisiklik az ember kezéből, ám a boldogtalanságtól bármikor megszabadulhatsz: csak annyit kell tenned, hogy szembenézel az adott élethelyzettel, és nem hitegeted magad mindenféle koholt történetekkel. A boldogtalanság szertefoszlatja természetes jó közérzetedet és benső békédet, amiből a valódi boldogság fakad." Eckhart Tolle

Szeretettel: Györgyi